fbpx

Wilier 2017: stílusosak, könnyűek, olaszok

A hazánkban is igen népszerű Wilier idén ünnepli 110 éves jubileumát, aminek kapcsán az olaszok meglepetéssel is készültek a legfrissebb palettát illetően. Vadonatúj aero országúti, szuperkönnyű mountain bike fully és acél nyalánkságok is szerepelnek az étlapon…

wilier_2017_008

A hazai forgalmazó, Biondo Bike kerékpárüzlet jóvoltából a reflektorfénybe állított Wilier Cento10 Air-t már tesztelhettük is idén, a fehér-fekete-narancs-kék változat mégis lenyűgöző volt élőben, még a tűzpiros verziónál is jobban tetszett, kicsit a régi Martini Racing Lanciáit idézte fel, még akkor is, ha ott piros volt a csík, nem narancssárga.

wilier_2017_002

Jó volt látni a különböző kombinációkat, teljesen más karaktere volt ennek a bringának, mint mondjuk a mattfekete, Sram Red eTap-pel szerelt Cento10 Air-nek. Kiállították külön az Alabarda kormányokat is, melyek önmagukban is a karbon-gyártás remekművei (annak megfelelő árszabással).

wilier_2017_004

Bár a Cento 10 Air volt a legfőbb újdonság az Eurobike-on, vannak, akiknek a gyár 110 éves évfordulója alkalmából piacra dobott csúcsmodell, a Zero 6 jobban megdobogtatja a szívét. Ebbe a kerékpárba mindent beleadtak, illetve annál is kevesebbet, hiszen a váz tömege a 700 grammos álomhatárt sem éri el, amivel a világ egyik legkönnyebb széria modellje.

wilier_2017_014

Amellett, hogy a fő háromszög a legnagyobb szakítószilárdságú 60TON UD karbonból készül, a támvillák szövetrétegei között a SEI filmrétegeket is megtaláljuk, melyek kiváló csillapítási tulajdonságokat biztosítanak a bringa hátsó felén, komfortosabbá téve a tekerést. Felszereltség szempontjából csak kompromisszum nélküli szettekkel kínálják (Shimano Dura Ace/Di2, Campagnolo Record/EPS, Sram Red eTap)

wilier_2017_011

Természetesen a Wiliernek is ki kellett jönni tárcsafékes változatokkal, a paletta felsőbb részén itt van mindjárt a GTR SL tárcsafékes változata, ami a tökéletes fékteljesítmény érdekében csakis Shimano tárcsás szettekkel érhető el. Ez a kerékpár tulajdonképpen egy csúcs komfort országúti, nem csak a váz csillapítása kiváló, de a tárcsás kerekekre ballonos, 28-as gumik is felszerelhetők.

wilier_2017_025

Szintén érdekes tárcsás gravel kerékpár, a Jaroon, ami egy univerzális, sokoldalúan használható bringa hajlított kormánnyal, acélvázzal, ballonos, földutakra is alkalmas gumival, tárcsafékkel, Sram 1×11-es váltással. Magyarországon talán még népszerűbb lehet a hasonló célú Jareen, ami alumínium vázzal érkezik plusz karbon villával, rendkívül kedvező áron!

wilier_2017_020

Ahogy látható az acél és az alumínium gravel bike is használható sport, túra, vagy közlekedési célokra, ott vannak a szükséges szemek sárvédők vagy akár csomagtartók felszereléséhez. Van azonban speciális acél Jaroon, a Jaroon Plus gravel bike is, amire nem klasszikus csomagtartót, hanem a manapság divatos bikepacking koncepciót ajánlja a Wilier a világ körüli túrához, mely során a 29+ ducigumik is jó szolgálatot jelenthetnek.

wilier_2017_026

Mountain bike fronton tovább finomították az általunk is tesztelt mesterművet, a 101X névre hallgató merevfarút, az igazi újdonság azonban a 101-es össztelós változata, a Wilier 101FX. Ugyanazokból a csúcs karbon szövetekből készül, mint a 101X és egy nagyon könnyű felépítésű egy fő forgáspontos felfüggesztést kapott, amivel a váz a legkönnyebb XC/maraton verseny fullyk közé tartozik a piacon. A kiállított példány Sram XX1 Eagle szettel világversenyek nyerésére is alkalmas.

wilier_2017_028

A felső-középkategóriás merevfarú mountain bike, a Wilier 501XN új színekkel hódít, a kiállításon bemutatott zöld változat biztos sok ínyenc tetszését elnyeri. Az XT szett garancia a megbízható működésre, a Miche kerekeket pedig mi is próbáltuk már Wilier mountain bike-ban, azokra sem lehet panasz. Összességében viszont a hamisítatlan olasz stílus teszi többé az 501XN-t egy átlagos mountain bike-nál.

wilier_2017_018

Egyre nagyobb teret hódítanak a kerékpáros piacon az elektromos rásegítéses bringák, a Wilier két nagyon komoly géppel is előrukkolt. Olyannyira komolyan veszik az olaszok ezt a szegmenst, hogy a Shimano új Steps 8000-es családját a japán cég egy Wilier pedelec-en mutatta be!

wilier_2017_032

A 803TRB egy csúcs 650B+ kerékméretű trail fully alumínium vázzal, azoknak, akiknek jól esik egy kis rásegítés kedvenc lejtőik között az emelkedőkön. Na, jó, ennél azért több, ugyanis még Shimano XT Di2 elektronikus váltószettel is kapható, tudásához képest meglepően alacsony tömeggel, Wilier designnal. A 803XN és a 803XB a 29er és a 650B kerékméretű merevfarú változatok, csak hogy a pedelec paletta is teljes legyen.

wilier_2017_030

És a végén, bónuszként szerepeljen pár kép a Superleggera SL acél kerékpárról, ami Fiorenzo Magni versenygépének tökéletes mása, persze mai Campagnolo alkatrészekkel szerelve. A Giro d’Italia közben még Filippo Pozzato is pózolt ilyennel, a Wilier-Southeast csapat színeiben…

wilier_2017_021

Bővebb információk Wilier újdonságokról (már fent vannak a 2017-es bringák!) a kizárólagos hazai forgalmazó, a Biondo Bike kerékpárüzlet oldalán: http://wilier-kerekpar.biondobike.hu/

További képek:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo