fbpx

Vuelta: Luis Leon megmutatta, de nem ő nyert, Contador nagyot bukott (videó) – Frissítve

Érdekes lenne megnézni Luis Leon Sanchez teljesítmény (és egyéb) adatait a Vuelta a Espana 7. etapjának utolsó 10 kilométerére, de a szakaszt végül mégsem az Astana spanyol klasszisa nyerte.

7

Még mindig Galícia tájain kőkemény 158 kilométer várt a mezőnyre, a szokásos kisebbfajta hegyekkel, hosszabb teljesen sík rész nélkül. A nap szökését az Astana csapata fullasztotta kudarcba idő előtt, az utolsó 50 kilométeren mindenki számára nehézzé téve a versenyt. A cél előtt 40 kilométerre lévő emelkedőn még csak megdolgozták a mezőnyt, majd a vége előtt 20 kilométerre magasodó 3. kategóriás kaptatón szét is szaggatták.

Egy viszonylag nagy szökevénycsoport állt össze, elég erős versenyzőkkel, így természetesen a maradék peloton is komolyan vette az üldözést. Mikor már majdnem utolérték az élbolyt, Luis Leon tett rá még egy lapáttal, Simon Clark (Cannondale) kíséretében. Szó szerint a kíséretében, ugyanis ritkán látható, hogy valaki olyan elképesztő tempót diktáljon, hogy az utolsó 10 kilométeren távolodni tudjon a mezőnytől a szökevénytárs pedig annak örüljön, hogy nem szakad le szélárnyékból. Clark nem nagyon tudott vezetni…

Az utolsó 500 méteren emelkedett az út, ez lett Leon Sanchez veszte, 200 méterrel a cél előtt érte őt utol a spanyol Alejandro Valverdét (Movistar) felvezető José Joaquin Rojas és a maroknyi élboly. Valverdének sem volt szerencséje, amikor kiállt balra Rojas, pont ott volt a két utolért szökevény, Clark, majd Sanchez. Balról a belga Jonas Van Genechten (IAM Cycling) és az olasz Daniele Bennati (Tinkoff) kerültek így jobb pozícióba, végül a belga győzött, csapata az IAM pedig mindhárom GT-n nyert így szakaszt idén.

Sajnos bukásokról is be kell számolnunk, Alberto Contador az utolsó 500 méterre kanyarodva ütközött valakivel a belga Lotto-ból, és elcsúszott, csúnyán lezúzva a bal oldalát. Szomorúan nyilatkozott a szakasz után, ez nem hiányzott pont a nehéz hegyi etapok előtt… Az észt Rein Taaramae (Kathusa) is pórul járt, ütközött egy kísérőkocsival, kettétört a kerékpárja is, a sérülése pedig komolynak bizonyult, befejezte a Vueltát.

Az összetett szempontjából Alejandro Valverde osztott ki pár másodpercet az emelkedő befutón az ellenfeleknek, a piros trikós Darwin Atapumát megközelítette 8 másodpercre. Contador sajnos 1:43 percet kapott, a bukást eddig nem írták jóvá, hiszen nem egyértelműen más hibájából esett el.

Frissítés: a bukás miatt a zsűri végül mégis alkalmazta a 3 kilométeres szabályt, így nem történtek változások az összetett élén Alejandro Valverde 3. helyért járó időjóváírását leszámítva.

Vuelta a Espana 7. szakasz eredménye:

1 Jonas Vangenechten (Bel) IAM Cycling 3:55:44
2 Daniele Bennati (Ita) Tinkoff Team
3 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team
4 Philippe Gilbert (Bel) BMC Racing Team
5 Kévin Reza (Fra) FDJ
6 Gediminas Bagdonas (Ltu) AG2R La Mondiale
7 Gianni Meersman (Bel) Etixx – Quick-Step
8 Kristian Sbaragli (Ita) Dimension Data
9 Romain Hardy (Fra) Cofidis, Solutions Credits
10 Tosh Van Der Sande (Bel) Lotto Soudal

Összetett állás:

1 Darwin Atapuma (Col) BMC Racing Team 25:41:05
2 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:00:24
3 Christopher Froome (GBr) Team Sky 0:00:32
4 Nairo Quintana (Col) Movistar Team 0:00:38
5 Esteban Chaves (Col) Orica-BikeExchange
6 Samuel Sanchez (Spa) BMC Racing Team 0:01:07
7 Leopold Konig (Cze) Team Sky 0:01:12
8 Peter Kennaugh (GBr) Team Sky 0:01:14
9 Gianluca Brambilla (Ita) Etixx – Quick-Step 0:01:22
10 Simon Yates (GBr) Orica-BikeExchange 0:01:28

Vuelta-rovat a Bikemagon: https://bikemag.hu/vuelta-a-espagna_2015

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo