fbpx

Világbajnokság, Bergen: az időfutam képekben

Rengeteg kérdés volt nyitott Bergenben az elit férfi időfutam vb előtt, a legkönnyebb talán pont arra volt a válasz, hogy ki húzhatja végül magára a nap végén a szivárványszínű trikót. A holland Tom Dumoulin toronymagas esélyes volt, és a dobogósokat sem volt nehéz megtippelni.

Azt viszont még a futam előtt is nehéz volt megjósolni, hogyan alakul az időjárás, ami jelentősen befolyásolhatta volna az eredményeket is. Az első indulók még csuromvizes úton kezdtek, de az idő javult, 3 óra környékén ilyen idő volt a belvárosban:

Az időfutam már bőven a start előtt elkezdődik, a bemelegítés szinte majdnem olyan fontos része, mint maga a verseny. A startdobogó mögötti részen is lehet görgőzni:

De az igazi profik a szerelőkamion előtt, magányosan készülnek, összpontosítanak a versenyre, a címvédő Tony Martin is csak maximum a saját tükörképét bámulhatta:

Persze előtte volt családi kupaktanács is, meg kellett ígérni, hogy apa jól fog menni:

Rohan Dennis hátán a tetoválás verseny közben sosem látszik, itt legalább megmutathatta:

Primoz Roglic-on a futam előtt is látszott a 100%-os összpontosítás, a szlovén versenyző kihozta a maximumot a napból második helyével:

A start előtt néhány perccel már mindenki teljesen beöltözve, időfutambukót felvéve várja a kőkemény menetet, ami lehet, hogy minden idők legrövidebb időfutam vb-je volt az elit kategóriában, de a végén a Mount Fluyen kaptatóját sokan becserélték volna plusz 10 kilométer síkra. Köztük Stefan Küng is:

Szó szerint utolsó simítások a bringán, mert sima szingóval illik elindulni egy versenyen:

A ruandai fiú korán rajtolt, így odafért a korláthoz a teljes saját szurkolótábora:

Az esélyesek közül Chris Froome annyira “zónában” volt, hogy majdnem lekéste a rajtot, de a dobogóról már szuperfókuszáltan gördült le:

A városi körök után – az időjárás mellett – a másik nagy kérdés az volt Bergenben, hogy ki cserél majd bringát a Mount Fluyen előtt. Nos, az utolsó kalapból csak Roglic tett így, de a kísérőmotorokon azért mindenkinek a koskormányos bringa volt fent:

A Mount Fluyen borzasztó nehéz 3 km-es, 10%-os emelkedőjén már újra esett az eső, amikor a legjobbak ráfordultak. Persze a norvég közönséget ez egyáltalán nem zavarta, rengetegen felmentek “Bergen Gellért-hegyére”. A Tour-Vuelta dupla után itt is dobogóra álló Chris Froome is kiemelte, hogy vb-n még nem ment ilyen közönség előtt:

Tom Dumoulin gyakorlatilag a bemelegítéstől kezdve magabiztos volt, és a pályán sem forgott veszélyben mai győzelme egy pillanatig sem. A verseny után elmondta, a hegyen arra kellett figyelni, nehogy kipörögjön a kerék a meredek, nedves kanyarokban, és ő is megköszönte a szurkolóknak a fantasztikus hangulatot:

A címvédő Tony Martin ért fel a hegyre utoljára, kilencedik lett. Lefelé is bringával jött, fél hét körül találkoztunk vele a városban:

Eredménylista:

http://www.procyclingstats.com/race/World_Championships_-_ITT_2017

A kronóról egy bővebb galériával is jelentkezünk majd facebook-oldalunkon.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo