fbpx

Videó: olcsó, bio, saját készítésű energiaszelet

Szeretnél tökéletes alternatívát, hogy milyen szilárd táplálékot fogyassz kerékpáros edzés közben a drága és ki tudja milyen eredetű energiaszeletek helyett? Csináld magad!

energiaszelet

A Precision Nutrition blogon jelent meg Sarah Maughan edző receptje, ami szerint három, hosszú távú sportolás közben is remekül hasznosítható összetevőből pofonegyszerűen készíthetünk házilag energiaszeleteket, mindössze 3 perc alatt.

Hozzávalók:

  • 1 pohárnyi dió
  • 10 db kimagozott datolya
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • egy erős mixer

 

Elkészítés:
Először a pohár diót zúzzuk össze a mixerben a videón látható állagúra, majd vegyük ki a mixerből a darát és tegyünk ugyanúgy a 10 kimagozott datolyával. Öntsük bele ismét a diót a mixerbe és turmixoljuk addig, amíg olyan állagú nem lesz, hogy ha ujjunk közé veszünk egy csipetet, ragadjon össze. Ezek után adjuk hozzá a fahéjt és keverjük tovább addig, amíg könnyedén nem tudunk kis labdát formálni egy maréknyi masszából. Kiöntve a munkalapra, mintha tésztát gyúrnánk, formázzunk egy lepényt, amit aztán tetszés szerinti méretűre vághatunk. Ha bringás zsebbe szánjuk, érdemes alufóliába csomagolni. Segítségül a videó:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo