fbpx

Veszprém Cross: Kemény menet után ismét Wouter Cleppe az élen

Igazi crossos, esős időben rendezték a LOcarGO-Bikemag Veszprém Cross versenyt, ami a versenyzők mellett a technikát is megviselte.

6V1A4287 Kopie

Az időjósok egy ideje esőt jeleztek erre a vasárnapra, amit kivételesen eltaláltak. Ennek ellenére a három futamon 155-en álltak rajthoz, ami ilyen időjárás mellett hazai viszonylatban kiemelkedő. A helyszín a tavaly már bevált állatkert melletti parkerdő, a Gulya-domb, ami megfelelő adottságokkal rendelkezik a cyclocross versenyzéshez.

Az első futam után Vas apuka örülhetett a legjobban, hiszen kettő kategóriában is – U17 férfi és U17 nő – az első helyen értek célba gyermekei, Balázs és Blanka. A hét körös, 11:45-kor induló futamban Zathureczky Márk utcahosszal hagyta le az egész mezőnyt, amihez az is hozzájárult, hogy a három körig vezető Dina Dániel technikai gond miatt kiállni kényszerült.

 

A nők mezőnyében Orosz Anita növelte a SuperCross győzelmeinek számát, a kazincbarcikai második helye után ezúttal a dobogó legmagasabb fokára állhatott és a Master1-es és Elit férfi győztes mellett ő is az MTD fűnyíróját vihette haza.

Orosz Anita (Trek SE) a női futam győztese így értékelt:

“Nekem tetszett a verseny, szeretem, ha valamilyen oknál fogva technikás. Attól, hogy saras még inkább technikássá vált, ez nekem kedvezett. Örülök, hogy megúsztam a technikai problémákat, valószínű azért, mert folyamatosan tekertem és így tisztult a váltó, nem lett semmi károm szerencsére.

Sok olyan része volt a pályának, ahol lehetett látni a mezőnyt, így láttam is, hogy sikerül tartani az előnyömet. Sajnáltam, hogy nem tudtam kimenni még egy körre (mert Márk előttem ért be pár másodperccel), pedig az utolsót még meghúztam volna.”

fotó: Renato Da Silva

fotó: Renato Da Silva

A 13 órai rajtban a korábbi futamok szlovákjait osztrákok váltották, akik csak kis mértékben tudtak beleszólni a megszokott eredményekbe a futam elején csak Hauer Gerald maradt elöl a Búr-Fejes-Wouter-Buruczki-Szalay fogattal. Néhány kör után Fejes Gábor (Dr. Bátorfi – Agria KTK) “eltűnt” az élről, majd később technikai probléma miatt kiállni kényszerült. A cyclocross versenyek egyik favoritja, Buruczki Szilárd (Merida Maraton Team – CST) feléledni látszik, hiszen ezúttal a második helyig hajtotta a bringát a “belga” Wouter Cleppe (Alpinebike Team RAM) után és Búr Zsolt (Alpinbike Team Endura High5 Giant) előtt.

Az U23-at nyerő Dina Marci (PCCC) így látta a versenyt belülről:

“Végre igazi cross versenyen volt. Előjöttek a szélsőséges körülmények, ami azért eléggé megnehezítette a versenyt. A rajt után az első körben kb. a 6 helyről sikerült elesnem egy sáros kanyarban. Sajnos elég sokan elmentek, onnan próbáltam meg felérni. A hetedik körben sajnos figyelmetlen voltam és felütöttem az első kereket és majdnem egy teljes kört mentem defektes kerékkel, néha futva. A technikai zónában kicseréltük és mentem tovább, de akkor sajnos a motivációm kicsit alábbhagyott. Örülök, hogy sikerült megnyernem az U23-at.”

 

A master 1-es mezőnyében Szabó András (Peloton SE) komoly előnnyel vezetett, amikor egy lekörözött bringásba beleakadva váltóját törte, így futva teljesített majdnem egy kört, végül Cser Gábor (PCCC) “sprintbefutón” meg tudta előzni. A harmadik helyre egy osztrák master, Teubenbacher Gerald (RC Sunpor St.Pölten) érkezett.

A teljes eredménylista itt érhető el.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo