fbpx

Vasfegyelem: német bringás sztárok, akik rendőrök

 

Talán kevesen tudják, de a legjobb német kerékpárosok közül ketten is hivatásos rendőrként kezdték pályafutásukat, párhuzamosan a bringázással…

Tony Martin és John Degenkolb

Tony Martin és John Degenkolb

Egy kerékpáros blogon jelent meg a fenti kép a minap, annak kapcsán, hogy egyre veszélyesebbek az országúti versenyek, egyre több baleset történik a szurkolók hibájából, egyre nagyobb rendőri biztosításra van szükség, ami egyre költségesebb…

Nos, ha minden kötél szakad, van a mezőnyben két “valódi német tiszt”, akiknek szakértelme felhasználható a biztonságos közlekedéshez”. A háromszoros időfutam világbajnok Tony Martinról és a közelmúltban több klasszikust nyerő és kiváló sprinter John Degenkolbról van szó.

A 29 éves Tony Martin rendőrnek készült, tanulmányait és a gyakorlatot még bringázás mellett folytatta, akkor szüneteltette csak második hivatását, amikor profi szerződést kapott. Korábbi nyilatkozata szerint fontos volt számára, hogy a jövőre nézve is legyen opciója, profi versenyzőként viszont már nem akarta elvenni a munkalehetőséget más elől.

A 26 éves Degenkolb két éven keresztül párhuzamosan dolgozott rendőrként és járt edzeni, már sikeres kerékpárosként évi 100 szolgálati napja volt közlekedési rendészként. Ő is úgy véli, kell egy „B-terv”, bizonytalan a profi kerékpársport jövője és fontosnak tartja, hogy akár visszatérhessen eredeti szakmájához.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo