fbpx

Vasárnap Veszprémben zárul a Kárpátok legjelentősebb U23 viadala magyarokkal

Idén másodszor kerül megrendezésre Veszprém városában és a térségben a “Carpathian Couriers Race” 6 napos országúti kerékpárverseny magyarországi szakasza. A viadal az egyik legrangosabb megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára Európában, Veszprém szeretettel várja a kerékpársport rajongókat!

Az április 28. és május 3. között zajló versenyen több mint 30 csapat vesz részt szerte Európából és Ázsiából. A 200 fős mezőnyben a jövő nagy versenyzőit köszönthetjük, többek között két magyar csapat tagjait is. Kontinentális csapatunk, az Utensilnord fiataljai, valamint a magyar válogatott tagjai rajtoltak el kedden a lengyelországi Tarnówban rendezett 1,8 km-es prológon, majd ezután két lengyel és két szlovákiai szakaszt követően érkeznek vasárnap Veszprémbe.

Az Utensilnord versenyzői

Az Utensilnord versenyzői (Fotó: Stubán Ferenc)

A versenynek idén a végső állomása lesz Veszprém, a két lengyel, illetve a két szlovák helyszín után. Az említett külföldi versenyhelyszínek között Veszprém testvérvárosai közül a már említett Tarnów is megtalálható. A Carpathian Couriers Race több éve megrendezésre kerülő verseny, melyet idén már másodszor a Veszprém környéki szakasz is színesít (beszámoló a 2014-es szakaszról). A rendezvény főtámogatója a Nitrogénművek Vegyipari Zrt., védnöke  Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere.

A verseny magyarországi futamára 2015. május 3-án kerül sor. A mezőny 11:00 órakor indul Veszprémből, az Óváros térről, és a 115 km-es táv megtételét követően a versenyzők ugyanide érkeznek vissza várhatóan délután 14:00 órakor. A pénteki szlovákiai etapot követően a mezőnyben már csak 119 fő teker, az összetettet a spanyol Alvaro Cuadros Morata vezeti, a magyarok közül Pelikán János +3:44 perc hátránnyal az 51., Rózsa Balázs +5:18 perc hátránnyal a 71., Móricz Dániel +12:06 perc hátránnyal a 83., Lengyel Zoltán +12:33 perc hátránnyal a 92., Ruttkay Zoltan +12:48 perc hátránnyal a 93., Filutás Viktor +15:20 perc hátránnyal a 96., Loki Bence +47:58 perc hátránnyal a 118. helyen áll.

A tavalyi verseny Veszprémben

A tavalyi verseny Veszprémben (Fotó: Kuntár Bence)

A szervezők kérésének megfelelően lankás-dombos pályát kellett keresni, amely nélkülözi a komolyabb szintkülönbségeket, így nagyon gyors napra számíthatunk, 45 km/h körüli átlagsebességre. A verseny nem csak elsőrendű utakon zajlik, így szinte az egész térség végigkövethető a pályáról. A tervezett útvonal Nagyvázsonyon, Kapolcson, Tapolcán, Nyirádon, Halimbán, Pulán és Veszprémen keresztül megy végig, így ezen a napon számítani lehet rövid ideig tartó lezárásokra (a 77., 7317, 7315, 7309, 8. sz. utakon).

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo