fbpx

Valverde zseniális, büntetett a Movistar a Katalán Körversenyen

Nehéz eldönteni, hogy szerepet játszhatott-e Alejandro Valverde és a Movistar teljesítményében, hogy a megnyert csapatidőfutamon megbüntették őket, de tény, hogy onnantól kezdve a spanyolok agyonverték az egész mezőnyt Contadorostul, Froome-ostul, mindenestől…

katalan_1

Az ominózus 2. szakaszon, egy 40 kilométeres csapatidőfutamon a Movistar megverte a BMC gárdáját, de egyperces időbüntetést kaptak, mivel Rojas hozzáérve csapattársaihoz terelgette őket, miközben kapuzott. Voltak viták ezzel kapcsolatban, tény, hogy a szabály szerint kiszabható időbüntetés, és az is, hogy előnyt lehet kovácsolni tologatásból, még ha a Movistar esetében nem is ez történt.

Soler dolgozik az élen

Soler dolgozik az élen

Az is tény viszont, hogy a Movistar innentől begorombult, Valverde másnap Dan Martinnal (Quick Step) megszökve az emelkedő befutón, megnyerte a szakaszt. Két nappal később a királyetapon akik látták, sokáig emlékezni fognak rá, hogy Soler és Valverde hogy szaggatták szét az esélyesek csoportját, Valverde elementáris erejű támadással hagyta magára Alberto Contadort (Trek-Segafredo) és Chris Froome-ot (Sky) is.

A 6. szakasz, amit Valverde épphogy nem nyert meg

A 6. szakasz, amit Valverde épphogy nem nyert meg

A Movistar kapitánya még a 6. etapot is majdnem behúzta sprintre, de itt a dél-afrikai Daryl Impey (Orica-Scott) gyorsabb volt. Ma azonban az erőn túl a zseniális versenyzés magasiskoláját is bemutatta a spanyol, csapata hathatós segítségével. A barcelonai körözés során a nagyok közül Chris Froome támadott először az utolsó körre fordulva, de a kemény emelkedőre a mezőny is óriási tempót hajtott, majd a Movistarból Soler kontrollálta a versenyt, Valverdének nem kellett mindent kiadnia magából.

Videón az utolsó kilométerek:

A cél előtti kisebb dombon a 3. szakaszhoz hasonlóan ismét Dan Martin akciózott, Valverde résen volt, sikerült ketten elszakadniuk. A lejtmenetben sikerült megtartani pár mp-s előnyt, mindketten kínosan ügyeltek rá, hogy méterre pontosan csak annyit vezessenek, ami feltétlenül szükséges. Valverde elképesztően érezte a távolságot, pont akkor indította a hajrát, amikor se Martin nem tudta már kikerülni, se a mezőnyből a dühösen érkező Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo)

Valverde így három szakaszgyőzelemmel nyerte az összetettet, Alberto Contador és a rengeteget dolgozó csapattárs, Marc Soler előtt.

Eredmények: http://www.procyclingstats.com/race/_Volta_Ciclista_a_Catalunya_2017_Stage_7

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo