fbpx

Valverde már idei második győzelmét aratta!

Alejandro Valverde a Tour Down Under-en mutatott üstökös-szerű visszatérése után folytatja remek szereplését, szakaszt nyert ugyanis a spanyolországi Andalúziai Körversenyen, és az összetettben is átvette a vezetést!

A kétéves eltiltása után januártól a Movistar színeiben versenyző spanyol klasszis a február 19. és 23. között zajló UCI 2.1 kategóriás viadal első hegyi befutóját nyerte meg a harmadik napon. Valverde a prológon meghúzta magát a 17. helyen, a második szakaszon a mezőnnyel érkezett, ma pedig egyértelműen jelezte, hogy 2012-ben nem viccel, az utolsó kilométeren állva hagyta az illusztris Gyenyisz Mencsov-Rein Taaramae-Frank Schleck triót.

Alejandro Valverde idei második győzelme

“Fenomenálisan jó formában éreztem magam, s 400 méterrel a cél előtt nem is gondolkoztam, mindent beleadva támadtam a meredek részen. A célig hátra sem néztem, nem is foglalkoztam a többiekkel.” – nyilatkozta Valverde.

A 2009-es Vuelta győztesére még két etap vár, s ismerve csapata erejét nem kizárt, hogy csütörtökön egy hajszállal elveszített Tour Down Under-t  követően visszatérése utáni első győzelmének örülhet majd…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo