fbpx

Valverde értékel a megnyert Andalúziai Körverseny után

Alejandro Valverde keddi szakaszgyőzelme után mai második helyének köszönhetően hazavihette a vörös trikót az Andalúziai Körversenyről, folytatva a remekül induló szezonját a Movistar színeiben.

Az ötnapos verseny utolsó két etapján a Katyusa kerekesei villogtak, tegnap a háromszoros világbajnok spanyol Oscar Freire nyert egyet, a mai emelkedő befutón pedig honfitársa, Dani Moreno. Valverde a Moreno mögött érkező sorban a leggyorsabb volt, így kétség sem férhetett összetett győzelméhez.

Dani Moreno nyerte az utolsó szakaszt

A Movistar kerekese így nyilatkozott sikeréről:
„Végül sikerült megszereznünk a győzelmet két nagyon kimerítő nap után, ami számomra és a csapatom számára is nagyon nehéz volt. Ma különösen gyors tempót kellett diktálnunk, mert a szökevénycsoportból Jens Voigt-ot nem hagyhattuk hazaérni.

Szerettem volna megnyerni a szakaszt hálából a csapatom munkájáért, de a legfőbb cél az összetett győzelem volt. A végén Taaramae-t figyeltem, aki a legveszélyesebb volt rám, és Dani Moreno támadására nem reagáltam. Végül csak második lettem a szakaszon, de gratulálok Daninak, aki fantasztikus volt.

Valverde hazavihette a vörös trikót

Azt hiszem nem indulhatott volna jobban ez a szezon. Ausztráliában sikerült nyernem egy WorldTour versenyen, és itt is remek mezőny volt. Alig több mint egy hét van a Párizs-Nizza rajtjáig, és az ottani ellenfelek nagy hányada most itt volt, és már biztosan jó formában.”

Eredmény:
1. Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team     16:08:49
2. Rein Taaramae (Est) Cofidis, Le Credit En Ligne     0:00:03
3. Jerome Coppel (Fra) Saur – Sojasun     0:00:08
4. Denis Menchov (Rus) Katusha Team     0:00:14
5. Sergey Lagutin (Uzb) Vacansoleil-Dcm Pro Cycling Team     0:00:15
6. Tom Dumoulin (Ned) Project 1T4I     0:00:18

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo