fbpx

Utánpótlás: a Dina-testvérek dobogón a horvát C2-esen!

ól teljesített a magyar különítmény a horvátországi Croatia-Cup, Sveti Martin na Muri állomásán, a Dina-testvérek mindketten ezüstéremmel térhettek haza a C2-es mountain bike XCO versenyről. A történtekről Dina Marci (PCCC-BMC) mesél:

Eredetileg úgy volt, hogy meglátogatom, az országúti hegyi Ob-t, de végül a másik variációnál, a horvát C2-es versenynél döntöttünk. Vasárnap reggel korán indultunk, mivel a magyar határhoz nagyon közeli verseny volt. Benkó Lacival mentünk le hárman, mert még testvérem, Dani is velünk jött, illetve a másik kocsiban a Bányai család nagy része meg Barbi érkezett.

dina_marton_3

Domi elmondta körülbelül, hogy milyen a pálya, mivel ők már voltak pénteken megnézni, de mégis jobbnak találtam menni egy kört rajta. Jól is tettem, mert nem volt egyszerű. Pihenni sehol, de inni is csak nagyon kevés helyen lehetett. Rengeteg kanyar volt, illetve nagyon rövid emelkedők, és lejtők. A hatalmas por miatt rettentően csúsztak a kanyarok, és elég volt egyszer elnézni valamit, abból könnyen esés lehetett.

Az elitekkel egyszerre rajtoltunk, egy órakor, a legnagyobb melegben. A tűző napon, az 50 fokban még álltunk egy negyed órát, mire elindították a versenyt. A rajtot sikerült jól elkapnom, másodiknak fordultam, első kanyarban. Egy szerb srác rángatta meg az elejét, de őt ismertem, és tudtam, hogy nem valami acélos. Ez be is jött, mert gyorsan megadta magát, mikor Berci előre állt, és elkezdtünk menni egy folyamatos tempót.

dina_marton_1

A kör felénél előre állt egy szlovén srác, akiről tudtam, hogy erős, mivel világkupán top 20-ban jön. Próbáltam rá rakni a kereket, de kicsit szétszakadtunk, viszont a kör végére felértünk rá lefelé. Amíg tudtam, próbáltam menni vele. Berci valahol a második kör elején szakadt le, neki sem tett jót a nagy meleg. A szlovén sráccal még fél kört tudtam menni. Talán kibírtam volna még többet is, de a sok elit versenyzőt kerülgettük, és volt, hogy ő el tudott menni, de én már nem fértem el.

Miután leszakadtam, egy U23-as sráccal kerülgettük egymást, látszott, hogy ő sok kört ment a pályán, sikerült pár ívet ellesnem tőle. A vége már nagyon nem esett jól, de a második hely simán meglett, pontosan egy percre a szlovéntól. Köszi, Meggyesi Csabinak a vizet a célban, életmentő volt:) Dani is jól ment, ő is második tudott lenni. Domi 4., Berci 8. lett. Elitben Michal Lami nyert, őt követték közvetlen Juhász Zsolti és Parti Andris, ebben a sorrendben. Barbi is második lett. Gratulálok nekik.

dina_marton_2

A nagy meleg senkinek nem tett jót, ez látszott mindenkin. Én életem egyik legnehezebb versenyét fejeztem be, pedig általában szoktam bírni a nagy meleget. Szerintem érdemes lenne jövőre több C-s versenyt rendeznie Magyarországnak. Látszik, hogy minden kategóriában egyre jobbak vagyunk. Horvátországban idén ez volt a negyedik vagy ötödik C kategóriás verseny. Abban a Horvátországban, aki hozzánk, magyarokhoz képest is szinte sehol nincs az MTB sportban.

Remélem sikerül kijutni a világbajnokságra, mert én azt érzem, hogy nagyon jó formában vagyok, de ahogy láttam a többiek is. Szerintem már egy elég ütőképes válogatottal rendelkezik idén Magyarország, és remélem, ezt meg is tudjuk mutatni a VB-n. Nagy köszönet Benkó Lacinak, és Bányai Péternek a sok segítségért.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo