fbpx

Újra van vendéglátás Vaskapun

Helyi üzemeltetővel kötött szerződést a Pilisi Parkerdő Zrt. az esztergomi Vaskapu hegyen található Brilli Gyula Menedékház működtetésére. A jövő tavaszig két ütemben zajló felújítás alatt is már hétvégenként elérhetők lesznek a Menedékház egyes szolgáltatásai.

Vaskapu - Brilli Gyula Menedékház

Vaskapu - Brilli Gyula Menedékház

2012 tavaszáig két ütemben megújul az Esztergom Vaskapui Brilli Gyula Menedékház. A Pilisi Parkerdő Zrt. és egy helyi vállalkozás között a menedékház üzemeltetésére kötött szerződés értelmében hosszú idő után végre ismét elérhetők lesznek a népszerű kerékpáros és gyalogos kiránduló- és pihenőhely szolgáltatásai. Első lépésként a páratlan panorámájú létesítmény alsó szintje újul meg a konyhával, étkezővel és a mellékhelyiségekkel. Ezt követi az emeleti szálláshelyek kialakítása.

A Pilisi Parkerdő Zrt. célja a hely szellemének és hagyományainak megfelelő vendéglátás biztosítása a Vaskapura látogatók számára. Éppen ezért az üzemeltetés feltételeinek kidolgozásában részt vett a Magyar Turista Egyesület Esztergomi Osztálya is. A turisták fentiek szellemében ingyen használhatják majd az illemhelyet, elfogyaszthatják saját ennivalójukat az épületben, a turista egyesületek tagjai kedvezményt kapnak a szolgáltatások árából és a kirándulás során szükséges alapvető felszereléseket is beszerezhetik majd a menedékházban.

A felújítás első üteme az őszi kirándulószezonig megvalósul, a szállásrészt kialakító második ütem 2012 tavaszán ér véget a tervek szerint. Hétvégenként és ünnepnapokon a büfé és konyha felújításáig is lehet majd már harapnivalóhoz és innivalóhoz jutni az Esztergom-Vaskapun megújuló Brilli Gyula Menedékházban.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt. sajtóközlemény, www.parkerdo.hu
Fotó: HBalage

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo