fbpx

Újabb UCI-pontok az SVS Teamnek és egy válltörés Parti Andrásnak…

Juhász Zsolt

Juhász Zsolt

Az elmúlt hétvégén újabb UCI pontokkal gyarapították Magyarország olimpiai kvalifikációs pozícióját a Waberer’s Areus MTB Team versenyzői, de sajnos egy baleset is történt aminek következtében Parti András válla sérült.

Vigh Zoltán Franciaországban állt rajtoz, a Roc Laissagais maratonon, amely az UCI Maraton Series egyik állomása. Zoli a 24. helyen zárta a versenyt, amely már főpróbája volt a 2016-os maraton világbajnokságnak, amit ezen a pályán rendeznek majd. Ezért különösen fontos volt, hogy a csapat maratonistái megismerkedjenek már most a pályával. Zoli szerint a pálya gyakorlatilag egy nagyon hosszú XCO pálya, amely maraton mivolta ellenére igen intenzív és technikás.

A csapat másik fele a horvátországi Prementurai C1-es XCO viadalon állt rajthoz, ahol egyből a start után Juhász Zsolti és Parti Andris is bukásba keveredett. Zsolti szerencsére tudta folytatni a versenyt és végül 11.-ként végzett. András sajnos szerencsétlenebbül került ki a bukásból, ugyanis feladni kényszerült a versenyt, vállsérülése miatt.

a későbbi röntgenfelvétel

a későbbi röntgenfelvétel

„Jól sikerült a rajtom, a mezőny elején voltam, de valaki jobbról nekem jött, esélytelen volt elkerülni a bukást. Nagy tempóval a földre kerültem, majd keresztül hajtott rajtam a fél mezőny. Még próbáltam tovább menni, de nem tudtam visszarakni a láncot. Ott már éreztem, hogy a jobb vállam nem jól működik.” – mondta a verseny után Parti András, de később kiderült, nagyobb a gond, mint eredetileg gondolta, Facebook-oldalán így nyilatkozott a röntgen után: “Nem túl jó hírt kaptam a röntgen után, letört egy kis darab a vállamból. Szerencsére nem mozdult el a csont. Ha jól össze fog forrni, nem kell műteni, csak most nem nagyon szabad mozgatni a a karom. Viszont igyekszem alternatív mozgásformákat találni… Úgy tűnik, az élet mostanság szeret kihívások elé állítani több fronton is, de ugyebár ami nem öl meg, az megerősít. Úgyse adom fel, és néhány hét múlva remélhetőleg újra a pályán leszek, még nagyobb motivációval! Köszönöm mindenkinek az érdeklődést, biztatást, nagyon jólesik, ezért muszáj gyorsan rendbe jönnöm!”

Csielka Márk

Csielka Márk

Csielka Márknak sem alakult túl szerencsésen a verseny, ő defektelt, így végül a 21. helyen ért célba.

“Ismét egy versenyhétvégén vagyunk túl, ezúttal a már szokásosnak mondható premanturai XCO versenyen indultunk. A válogatottal utaztunk, az egyik kocsit nekünk kellett levezetni az Isztirai-félsziget déli csücskére. Parti Andrissal és Benkó Barbival vezettünk hárman, felváltva. Reggel nyolckor indultunk, délután négyre értünk le a verseny helyszínére. Nem éreztem a lábaim túl jónak ennyi utazás után, ennek ellenére másnap a verseny már jobban ment. A C1-es besorolású viadalon 16 nemzet versenyzői gyűltek össze. Évről évre egyre jobb ez a verseny, és a pálya is jónak mondható a környező országok silány pályáihoz képest. Végre kezd alakulni a formám, volt erőm, kezdenek megtérülni az edzőtáborok, és a téli kemény munka. Sajnos egy kört defektes első kerékkel kellett megtennem, így sokat visszacsúsztam, de befejeztem a versenyt a 21. helyen.”Köszönjük a rengeteg magyarnak a szurkolást! Nem is gondoljátok mennyit segít. Nagyon motiváló ennyi magyar hangot hallani, és lobogó piros, fehér, zöld zászlót látni!” – értékelt Márk a horvát viadalról..

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo