fbpx

Újabb Szlovák DH Kupafutam, ezúttal Kubinska Hola a cél

Hihetetlen gyorsasággal telik az idő, az idei versenyszezon is úgy suhan el mellettünk, hogy alig bírjuk tartani vele a tempót. Pedig arra most nagy szükség lesz, mert a LiMiT Racing Team tagjainak több helyen is meg kell állniuk a helyüket.

Az állandó versenyzés mellett a csapat a 2013-as magyar Downhill Országos Bajnokságot is megszervezi, aminek egyik oroszlánrészét képezi az új pálya megépítése Eplényben lelkes déhások közreműködésével. Így az elmúlt két hetet 4-5 napos etapokban lent töltötték a Bakonyban és edzésük többnyire fizikai munkából, azaz rengeteg kapálásból állt. Ettől még nagyobb kihívás lesz számukra az előttük álló hétvége, mikor is a Szlovák Kupasorozat következő állomásán, a Dolny Kubin melletti Kubinska Hola pályáin küzdenek meg a szlovák és cseh mezőnnyel.

Kubinska Hola

Kubinska Hola

Régóta járja már a csapat Szlovákiát, évek óta edzenek és versenyeznek az ottani bringaparkok pályáin, azonban Kubinska Hola valahogy mindig kimaradt a szórásból. A versenykiírás szerint pedig nem is lesz egyszerű a pálya, hiszen több mint 3 kiloméretes lesz a nyomvonal és a szintkülönbség pedig eléri a 630 métert. A szervezők jó hosszúra írták időben is, nagyjából 5 perces futamidővel érhető el a cél.

A LiMiT Racing Team négy versenyzővel vesz részt a negyedik szlovák kupafutamon: Keresztes Peti, Palotai Gábor, Zámbó Dávid és a csapatvezető Gács Péter szállnak ringbe a szlovák és cseh elite mezőny színe-javával. Sajnos Szabó NF Bandinak még kímélnie kell a kezét, mert a két héttel ezelőtti esésekor eltört az egyik ujja. A gyors felépülés érdekében szót is fogad az orvosoknak, hiszen a magyar DH OB-n már mindenképp rajthoz akar állni, így ez a szlovák hétvége kimarad a naptárából.

Zámbó Dávidnak pár versenyt ki kellett hagynia az elmúlt időszakban, de most végre vele kiegészülve vág neki a csapat az ismeretlen pályának. „Örülök, hogy végre bringázhatok, jó lesz a hétvégén újra versenyezni. Bár sok eredményre nem számítok, mert az utóbbi időben nagyon sok volt a meló és kevés volt az edzés. Nem jártam még Kubinska Holán, de a videók alapján a pálya nagyon tetszik, viszont jó hosszú lesz és ennyi kihagyás után lehet, hogy percenként megállok rajta. Tény, hogy az idei első versenyünkön, Mraznicán is a fejkamerára tudtunk hagyatkozni és ott is mellélőttünk vele, úgyhogy érhet még itt is meglepetés minket!” – vázolta a hétvégi jövőképet a csapat egyetlen Dávidja.

Hangulatban nem lesz hiány, az egészen biztos, ha pedig hangulat van, a hétvége tökéletes lesz, legalábbis a tapasztalat ezt mutatja. Már csak a jó időnek kell befutnia, ígéret pedig van rá, reméljük be is válik, bár tény, hogy arrafelé csak az biztos, hogy a hegy lejt. Akárhogy is lesz, egy hatalmas bringázás mindenképp kinéz a hétvégére!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo