fbpx

Új elnököt és elnökséget választott a Magyar Kerékpársportok Szövetsége

Tisztújításra került sor a mai napon a Magyar Kerékpársportok Szövetségében, az új elnök a Mountain Bike Szakági Szövetséget is irányító Katona Kálmán lett, aki mellé új alelnököket és elnökséget is választottak a küldöttek a Biker Kft. csepeli üléstermében.

Új elnököt és elnökséget választott a Magyar Kerékpársportok Szövetsége

Az „ernyőszövetség” éléről leköszönő elnök, Madarász Gábor értékelte először a tavasz óta végzett munkát felhívva a figyelmet azokra az eredményekre, amit a „kerékpáros élettér” elfogadtatásával kapcsolatban sikerült elérni, vagyis azokra a törekvésekre, hogy az országúton és az erdőben is legálisan sportolhassunk.

Madarász Gábor – leköszönő MKSZ-elnök

Idén a kerékpársportnak – második körben – sikerült bekerülni az államilag kiemelten támogatott, végül 14 sportág közé, a sportági szövetségek első emberei külön miniszterelnöki egyeztetésen vettek részt. Ezzel a kerékpározás nagy lehetőség előtt áll, a közgyűlése a küldöttek el is fogadták a három szakág által kidolgozott, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felé benyújtott tervezetet, amely a megpályázott források elosztását taglalja.

Somogyi Miklós – alelnök/BMX

A következő olimpiai ciklusra szóló tisztújításon kívül sor került egy „szekrényben talált csontváz” problémájának megoldására is, a sokáig szabálytalanul működő BMX Szakági Szövetséget „újra létrehozta” a küldöttség, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) tervezett szerkezeti változtatásainak megfelelően Magyar BMX Cross-Triál Szövetség néven, Somogyi Miklós elnökletével. Az alapszabály módosítására és a jövő évi költségvetés megtárgyalására, elfogadására is kitűzött időpontot a közgyűlés, ez 2013. március 9-e lesz.

Az urnás titkos szavazáson az elnökválasztást illetően nem alakult ki küzdelem

Katona Kálmánt gyakorlatilag ellenjelölt nélkül választották meg, a jó néhány klub által támogatott Lánczi Tamás – bár a közgyűlésen megjelent – végül nem fogadta el a jelölést az elnöki tisztre, így a Mountain Bike Szövetség elnöke maradt az egyetlen elnökjelölt, aki be is gyűjtötte a szükséges számú szavazatot.

Lánczi Tamás végül nem fogadta el a jelölést Katona Kálmánnal szemben

Az MKSZ-elnökön kívül alelnököket, elnökségi tagságot, valamint felügyelőbizottsági elnököt és tagságot is választottak a küldöttek. Az alelnökök Nagy Ádám (mountain bike), Törzsök Zsolt (országút) és Somogyi Miklós (BMX) lettek. További elnökségi tagok Sutkó Mihály és Schettrer Zsolt lettek, így áll össze az elnök+alelnökök+2 elnökségi tag=6 fős elnökség. A felügyelő bizottság elnöke Kovalóczi Áron, FB-tagok Gyurján János és Szatmári Csaba lettek.

Katona Kálmán – új MKSZ-elnök

„Korai lenne még a konkrét tervekről beszélni, itt most a szakágak gördülékeny együttműködését alapoztuk meg a tisztújítással. A célunk olyan szervezet létrehozása, amely egységes képet mutat a MOB és az UCI felé – ez fontos a leendő támogatások szempontjából is, de a szakágak mégis megtartják önállóságukat. A munka oroszlánrésze csak most kezdődik, és a következő közgyűlésen már bízom benne, hogy elégedett lesz a teljes küldöttség az eredménnyel.” – kommentálta megválasztását Katona Kálmán.

Új elnököt és elnökséget választott a Magyar Kerékpársportok Szövetsége

Az elnökségben a mountain bike szakágat legerősebben képviselő Nagy Ádám is óvatosan nyilatkozott egyelőre: „Nagyon az elején vagyunk, remélem sikerül majd eredményesen együtt dolgoznunk. A mountain bike szempontjából a legfontosabb rendbe tenni a versenyrendszert (beleértve az XCO-t, DH-t, 4X-t és maratont), hogy megfelelő helyekre kerüljenek az állami támogatások, jusson elég működési forrás azoknak a szakágaknak, melyek nem tudják önmagukat fenntartani. Személy szerint a válogatott ügyeit is szeretném rendbe tenni, fontos, hogy legyen egy felelős személy, aki intézi a válogatott ügyeit, szervezi a versenyeztetést, és gondoskodik róla, hogy egységesen jelenhessünk meg bárhol a világon.”

Törzsök Zsolt – alelnök/országút (középen)

Törzsök Zsolt örömmel konstatálta, hogy helyére került az országút képviselete: „Végre megfelelő arányban szerepel az országúti szakág az elnökségben, sajnos ez eddig nem volt így, Sutkó Mihály személyében most egy nagyon komoly nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező személy került tisztségbe. A megválasztott elnökség szerintem képes lesz együttműködve, érdemi munkát végezni, talán ez a legfontosabb a kerékpársport jövője szempontjából.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo