fbpx

Kusztor Péter blogja: Ismét itthon – a csapatváltásról

Csütörtök óta nyilvános: az országúti bajnok Kusztor Péter az új magyar kontinentális csapatban, az Utensilnordban folytatja. Tegnapi nyilatkozata után természetesen legfrissebb blogjában is erről ír:

Gondolom már sokan hallottatok róla, hogy a következő szezonra leszerződtem az újonnan alakult magyar-olasz Utensilnord csapatába. Biztosan sokakat meglep, amiért így határoztam, de nézzünk egy kicsit a színfalak mögé, hogyan is jutottam erre az elhatározásra.

Az idei év végén elkezdődtek a szokásos munkálatok a csapatkeresésben. November környékén négy kontinentális alakulatba volt esélyem bekerülni. Lehetett miből válogatnom, de amire igazán vágyakoztam – egy Pro szerződés – végül az idén sem jött össze. A négy opció közüli legesélyesebb helyről az utolsó pillanatban hívtak fel, hogy sajnos nem szerződhetek hozzájuk. Így már csak három kérőm maradt, melyből az egyiket én magam mondtam le. A lehetőségek redukálódtak, Svájc vagy pedig Stubán Feri. Meg kell mondanom, hogy először nem igazán hittem a Feri-féle projectnek. Nagyon jól hangzott minden, amiről szó esett: remek versenyek, szuper feltételek, Olaszország, ismert sportvezető, de mégis volt egy kis fenntartásom. Svájcban viszont nem szerettem volna tovább maradni, valami másra vágytam, új motivációra, kihívásra. Tömérdek jó dolgot tanultam odakint, rengeteg új ismerősre tettem szert, de változásra volt szükségem.

Rengeteget őrlődtem, hogy mi lenne a legjobb, mikor egyszer csak Feri hívott, hogy Magyarországra érkezik Fabio Bordonali. Szeretett volna velünk – Krisztiánnal, és velem – beszélni, és leszerződtetni bennünket a 2013-as szezonra. Tényleg idejött, a mi kis hazánkba. Sokat kommunikáltuk, felvázolta a terveket, a lehetőségeket. Nagyon szimpatikus úriembert ismerhettem meg a személyében, határozott, céltudatos. Végül megegyeztünk, és itt kezdődött el egy újabb fejezet a sportkarrieremben. Öröm van bennem, hogy ismételten egy részben hazai sorban tekerhetek. Izgatottan várom az előttünk álló évet, szeretnék megállni a helyemet az új csapatomban. Lovassy Krisztiánnal – felnőttben – még soha nem tekertem egy klubban, kíváncsi vagyok, hogy hogyan tudunk majd egymásért dolgozni, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz köztünk probléma. Dér Zsoltot nagyon jól ismerem, rengetegszer tekertünk már egymás oldalán. Cador Rida az Atlas-nál is megfordult, együtt laktunk majd’ egy évet, úgyhogy nem leszünk egymásnak túlzottan ismeretlenek :). A többi magyar sráccal egyelőre alig versenyeztem, de biztosan mindenki a lehető legjobbat fogja kihozni a magából. Olasz részről a Giro-t is megjárt Gabriele Bosisio a legismertebb név, a többi versenyzőt én nem nagyon ismerem.

Végezetül szeretném megköszönni Stubán Ferinek a remek lehetőséget. Hiszek benne, hogy ez tényleg egy ütőképes csapat lesz, és a legjobb eredmények eléréséhez minden támogatást meg fogunk kapni. Nagyon örülök, hogy szinte egész évben Olaszországban állhatok rajthoz a legnehezebb egynapos és többnapos viadalokon. Szeretem az ottani közeget, terepviszonyokat, versenyzési stílust. De természetesen Európa többi részén is képviseltetni fogjuk magunkat. Célom, hogy minél több gyönyörű eredményt tudjak gyűjteni, dobogós helyeket, győzelmeket. Bízom benne, hogy az egész csapat sikeres lesz, biztosan mindenki kimagaslóan motivált.

Nagyon szép hétvégét kívánok mindenkinek!
Üdvözlettel:
Kuszti

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo