fbpx

Új bringák, még több Péter csatlakozott a LiMiT Racinghez!

Eddig se szűkölködött a csapat Péterek terén, de ezúttal egy kicsit másra kell gondolni, ugyanis történetesen kerékpármárka váltásról van szó!

Négy év után cserél márkát a LiMiT Racing Team, így az új Lapierre DH Team bringákkal lesz az átállás a 27,5”-os kerékméretre. Újdonságban tehát nincs hiány, egy az előzőektől alapvetően más downhill váz, mely rengeteg okos és praktikus megoldást rejt magában.

A 2014-es versenyszezon zárultával jelentősen háttérbe vonult a csapat és minden a munkának és előkészítésnek lett alárendelve. A csapat életét érintő kérdésektől a létesítmények fejlesztésén, létrehozásán át a források előteremtéséig rengeteg feladat volt (még van/lesz is) és hobby sportról lévén szó a mindennapok megélhetése elé sem sok minden kerülhet. Egy szó mint száz, a munkának érik a gyümölcse és hamarosan a sportág hazai helyzete is jelentősen javulni fog, de erről majd kicsit később, amint kézzelfogható tények állnak majd ott is rendelkezésre.

Srácok az új bringával: Liszi Attila, Keresztes Péter, Gács Péter

Srácok az új bringával: Liszi Attila, Keresztes Péter, Gács Péter

Visszatérve tehát az új bringákra, nagy bizakodással töltik el a csapat tagjait és az első jelek is feltétlenül kiválóak. Sok szép eredményt kívánunk elérni velük, a bicón nem fog múlni, sőt! Nem kívánok egyelőre belemenni a részletekbe, ugyanis egy valós bemutatáshoz egy néhány körös teszt nem elég és nem is lenne korrekt, azonban azt megígérhetjük, hogy amint kiismertük a gépeket, egy részletes leírást megosztunk veletek!

A regnáló négyszeres magyar bajnok Liszi Attila is tűkön ül már: „Nagyon izgatottan vártam, hogy kézhez kapjam az új Lapierre bringát, utoljára öt évvel ezelőtt használtam teljesen gyári felszereltséget egy biciklin, de ez most valahogy más. Olyan, mint egy aprólékosan kidolgozott, speciális célra kihegyezett műszer. Az első benyomás rendkívül meggyőző. A nagyobb kerékméretről egyelőre nincs tapasztalatom, de hétvégén leteszteljük a bringát. Nem hinném, hogy bármi probléma akadna az átállásból, max a hosszabb küllők jelenthetnek kicsit több feladatot, gyanús, hogy sűrűbben kell majd centrírozni a kerekeket.”. Idővel Attila bringája is átáll majd a csapat irányvonalára, de mindenképp le akarjuk teszteltetni vele a gyári felszereltséget is, ezzel még több tapasztalatot gyűjtve a jövőre.

Lapierre DH Team

Lapierre DH Team

Attila várakozásairól is kaptunk némi információt és szokásához híven ezúttal sem ígérte le a csillagokat az égről, ami különösen jó érzés annyi álommese hallatán: „Az idei szezonra való felkészülés során is áldozatokat kellett néha hoznom, hol munka, hol pedig egyéb dolgok akadályozták az edzésben, étrendben való teljes rendszerességet, de úgy érzem jó formában vagyok. Szeretnék a Szlovák Kupasorozatban dobogós helyen végezni és egy-két állomáson a dobogó legfelső fokára állni. Nem titkolt vágyam, hogy az országos bajnoki címem is szeretném megvédeni, valamint a válogató versenyeken kiemelkedő teljesítmény a cél, de az örök kérdés mint mindig, most is felmerül, hogy fogják bírni a kezeim?! Reméljük a legjobbakat! Hétvégén teszt! Lássuk, hogy muzsikál a Lapierre-ben a 27.5!

Nagyüzemű tesztelés indul tehát az új Lapierre-ekkel és szűk egy hónapon belül már az első éles bevetésére is sor kerül a szlovák szezonnyitón!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo