fbpx

Hegyi ob: Pelikán a bajnok, a nők eltévedtek – videó

Pécs fölött, a Lapis-tetőre vezető emelkedőn rendezték a 2015. évi hegyi országos bajnokságot, amiről a győztes, Pelikán János számol be bővebben.

Az elit férfi dobogó (Fotó: Stubán Ferenc)

Az elit férfi dobogó (Fotó: Stubán Ferenc)

Érdekesség, hogy a 22 kilométeres távot a hölgyeknek nem sikerült teljesíteniük, ugyanis eltévedtek és az utánpótlás korosztályoknak kiírt 15,5 kilométeres távon mentek végig, végül ez alapján hirdettek bajnokot Király Mónika személyében. A férfiak versenyéről az Utensilnord versenyzője, Pelikán János nyilatkozik:

A déli rajtot követően – a megbeszélt taktika szerint – Filutás Viktor előreállt és egy erős tempót diktált a meredekig. Ott tempót váltottam, majd csak négyen maradtunk: Holló Boti, Fejes Gábor, Molnar Pisti, én. Ezután kilankult és meg is álltunk kicsit, felért a mezőny. Az utolsó hat kilométerig nem sok történt, Móricz Dani ment az esetleges lószokra. Majd megindultam egy meredekebb részen, amiből Fejes továbbment, majd Boti és én felértünk rá. Ezután megint megálltunk és az utolsó kilin felért a mezőny. Ötszáznál én indítottam, majd Fejes kikerült, sikerült átvennem a tempóját, majd 150 környékén kikerültem és megnyertem. Boti harmadik lett. A segítséget köszönöm a csapatnak!

videón a befutó:

EREDMÉNYEK:
FÉRFIAK (PÉCS-ÜSZÖG–LAPIS, 22.2 km)

1. Pelikán János (Utensilnord) 37:18 perc
2. Fejes Gábor (Bátorfi-Agria KTK) 6 másodperc hátrány
3. Holló Botond (Utensilnord) 9 mp hátrány

NŐK (15.5 km)
1. Király Mónika (Askö-Arbö Graz) 29:47 perc
2. Kormos Veronika (Keukens Redant C.T.) 1:01 perc hátrány
3. Al Saidi Leila (Team Veloki) 2:25 perc hátrány

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo