fbpx

Trans Germany 2009 – Elkezdődött a visszaszámlálás

Négyfős magyar különítmény indul 2009.Június 19-én este a németországi Erbachba, hogy aztán a vasárnap kezdődő verseny keretein belül hét napon át a cseh határ közelébe, Seiffenbe jussanak. Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő többnapos maraton etapjai összesen 658 kilométert és 15.300 m szintkülönbséget tartalmaznak. Ez nagyjából minden nap egy Duna Maraton hosszútáv…

A Merida TEAM-CST - BikeMag HUN csapata

A Merida TEAM-CST - BikeMag HUN csapata

A versenyszabályok annyiban változtak a megelőző évekhez képest, hogy ezúttal nem duók indulnak, hanem egyéni a verseny. Minden induló lehet tagja egy csapatnak, amely minimum négy fő esetén kerül külön értékelésre. Ha négy főnél több versenyző regisztrál egy csapatba, akkor az etapokon a legjobb négy ideje/helyezése számít bele az összetettbe. Emiatt a változás miatt a tavalyi duóhoz (Adorján Sándor és Mikula Gábor) csatlakozik idén Kis József és Tarján Tamás is. A csapat neve Merida TEAM-CST – BikeMag HUN lett ugyanis a vállalkozás a BikeMag támogatását is élvezi a BikeFun, a Speed8 mellett.

A versenyzőkre váró etapok adatai:

1. szakasz: Erbach-Frammersbach (102,08 km; 2.257 m szint)
2. szakasz: Frammersbach-Bischofsheim (82,89 km; 2.050 m szint)
3. szakasz: Bischofsheim-Oberhof (94,60 km; 2.696 m szint)
4. szakasz: Oberhof-Bad Steben (120,44 km; 2.502 m szint)
5. szakasz: Bad Steben-Schöneck (97,95 km; 2.232 m szint)
6. szakasz: Schöneck-Oberwiesenthal (80,93 km; 1.932 m szint)
7. szakasz: Oberwiesenthal-Kurort Seiffen (78,83 km; 1.590 m szint)
Összesen: 657,72 km; 15.259 m szint

A célkitűzésekkel és a részletekkel kapcsolatosan Mikula Gábor így fogalmaz:

„Remélhetőleg 15-20%-on belüli időkülönbséggel célba tudunk majd érni minden nap, de „különleges taktikát” kell kidolgoznunk, hogy beleférjünk ebbe a szórásba. Remélem sikerülni fog. A cél idén is a teljesítés, a középmezőnyben való megérkezés. Emellett szeretnénk gyarapítani az „emlékezetes kerékpárosmez” gyűjteményünket is 🙂 Előre is külön köszönet Molnár Dénesnek és a TREK Józsefhegyi SE kerékpárosainak, hogy erre az időintervallumra biztosítani illetve nélkülözni tudták az egyesületi csapatbuszukat.”

A Trans Germany állásáról reményeink szerint folyamatosan – a tavalyihoz hasonlóan – naponta tudósítunk a www.bikemag.hu-n, ahol a versenyzők fényképekkel illusztrált beszámolói olvashatók majd.

A megamaratonról bővebben: http://www.trans-germany.com/

trans0_2

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo