fbpx

Tovább folytatódik Mountain Bike Diákolimpia

A múlt héten újabb három Diákolimpia Területi Döntő került lebonyolításra, Csömörön, Salgótarjánban és Sopronban, így már 16 megye diákjai mérkőztek meg az országos döntőbe jutásért. Túl a most lezajlott területi döntőkön már a célegyenes felé tart az idei évre megújult Mountain Bike Diákolimpia.

csomor

fotó: Bike Zone

Csömörön évek óta az ország egyik legeredményesebb utánpótlás nevelése zajlik, több éve rendeznek saját gyerekversenyeket is, ami folyamatosan újabb gyerekek bevonását eredményezi a kerékpársportba. Itt a Kelet-Pest megyei diákok részére rendezett Diákolimpián vehettek részt az érdeklődők, illetve a helyi Csömör Sport, valamint a gödöllői Bike-Zone egyesületek is népes utánpótlás csapattal álltak a rajtvonalhoz.

Csömörről annyit, hogy Valter Tibi nagyon jól összerakta a pályát. Az ügyességi pályát az U11-ből csak egy versenyző tudta hiba nélkül teljesíteni. Ketten voltak egy hibaponttal. A verseny is jól sikerült. Csömörön azért van szakértelem, ezt meg kell hagyni

– jegyezte meg Kiss András, a Bike-Zone Gödöllő vezetője.

sopron05

A soproni rendezők jó helyzetben voltak, a területi döntő a megyei sporthivatal teljes támogatása mellett valósulhatott meg. Viszont a jó háttér kevés volt a szeles, esős időjárással szemben, sajnos többeket elriasztott a barátságtalan idő. Bár Sopron mellett Kőszegről, Fertőszentmiklósról is érkeztek diákok, mégis többen csak a pálya szélén maradva figyelték az eseményeket.

Böhm Lajos a KTM Sport Club elnöke így nyilatkozott:

A most kialakított diákolimpia rendszer jó irány és kiemelendő, hogy szinte egy hónapon belül végigmegy az egész országon és eljut minden gyerekhez. Ha ehhez még nagyobb marketinget tudunk adni (országos szinten is), akkor ez még jobb tud lenni. Ezt a személyesen látogatott iskolákban történő pozitív fogadtatásunk is alátámasztja.

Két héttel a Diákolimpia előtt még a felnőtt hölgyek és férfiak versenyeztek világranglista-pontokért Salgótarjánban, mielőtt a gyerekeké lett a terep. Azonban az időjárás sokaknak itt is a kedvét szegte az északi-magyarországi régióban, a várakozásokat alulmúló indulói létszámmal. Érdekes módon, a Salgótarján körzetében működő több mountain bike-os egyesület közül is csak néhányan éltek a lehetőséggel, hogy részt vegyenek a Diákolimpia Területi Döntőjén.

sopron04

A területi döntők utolsó futamára május 15-én, pénteken kerül sor Bükkszentkereszten, ahol a Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyerekek kerülnek főszerepbe. A helyszín érdekessége a tengerszint feletti 600 méteres magasság, a terület a Bükk erdejének közepén helyezkedik el, ami páratlan környezetet ad. A rendező Kis-Galya KSE már korábban országos és területi döntőket is rendezett, és a helyi iskolákból egyre több diákot érnek el a Kerékpáros Suli projektjükön keresztül.

Az országos döntőre június 6-án, szombaton kerül sor Veszprémben, ahova a területi döntők legfeljebb első hat helyezettjei és a licenszes diákok (területi döntőtől függetlenül) jutnak tovább.

forrás: bringasport.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo