fbpx

Tour de Hongrie: A CCC Team is ott lesz a rajtnál

Az ötödik World Team a mezőnyben

A koronavírus-járvány miatt “újratervezett” Tour de Hongrie együtteseit bemutató sorozatunkban egy újabb sztárcsapat következik: részt vesz az idei Magyar Körversenyen a lengyel World Team, a CCC Team is! Elképzelhető, hogy soraiban a tavalyi Magyar Körverseny harmadik helyezettjével, Valter Attilával…

Az olimpiai bajnok Greg Van Avermaet csapata is rajthoz áll a Tour de Hongrie-n (Fotó: CCC Team)

„Amikor Budapestre érkeztem a Giro d’Italia Grande Partenza sajtótájékoztatójára, akkor hallottam róla, hogy két nappal az Olasz Körverseny magyarországi szakaszai után rajtol el az önök körversenye, a Tour de Hongrie. Ez egy jó lehetőség a csapatunk számára” – nyilatkozta tavaly novemberben Piotr Wadecki, a CCC Team sportigazgatója, majd egy újságírói kérdésre így válaszolt annak kapcsán, hogy a World Tour-csapat is rajthoz állna-e a jövő évi Magyar Körversenyen: „Pretty sure”. Vagyis „majdnem biztos”…


Piotr Wadecki és Valter Attila a tavaly novemberi sajtóeseményen

Azóta sok víz lefolyt a Visztulán, a májusi Tour de Hongrie-ra meg is érkezett a lengyel sztárcsapat nevezése, de a járvány miatt minden megváltozott. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség átrajzolta a versenynaptárt, amelyben összetorlódtak a Grand Tourok és a World Tour más eseményei, de a napokban hivatalossá vált: a CCC Team továbbra is kitart a körversenyünk mellett!


Nagy feltűnést keltett 2018-ban a CCC Sprandi Polkowice csapata a Tour de Hongrie-n is, hasonló felszereltséggel

Két esztendeje nagy szónak számított, hogy rajthoz állt a Magyar Körversenyen a CCC Sprandi Polkowice, nagy feltűnést is keltett a lengyel prokontinentális együttes irigylésre méltó hátterével, gépparkjával. A vizitnek igen hamar folyománya is lett, hiszen a CCC vezetői nálunk figyeltek fel először az emelkedőkön remek formát mutató Valter Attilára, aki a legjobb hegyi menőnek járó piros mezért nagy csatát vívott a lengyelek kerékpárosával, Patryk Stosz-sal.


Valter Attila (balról) és Patryk Stosz (középen) a 2018-as Magyar Körverseny legjobb hegyi menői

Egy évvel később a CCC megkapta a World Tour-licenszet, nálunk pedig kontinentális besorolású Development Teamjét indította el, immár Valter Attilával a soraiban. Nos, Attila pályafutása azóta még magasabb szintre lépett, immár ő is a CCC World Tour-csapatának tagja, s legszebb reményeink szerint a narancsmezesek között ő is ott lesz augusztus 29-én a Tour de Hongrie esztergomi rajtjánál! Ha mégsem lenne így, akkor sem leszünk szomorúak, a távolmaradása ugyanis azt jelentené, hogy csapata benevezte őt az ugyanaznap startoló Tour de France-ra!


Valter Attila tavaly harmadik lhelyen ért célba a Kékestetőn – és az összetett versenyben is

Szinte bizonyos, hogy a CCC Team menői közül a Francia Körversenyen indul az olimpiai bajnok belga Greg Van Avarmaet, az orosz Ilnur Zakarin, a vb-ezüstérmes olasz Matteo Trentin, továbbá a tervezett rajtlistán szerepel a svájci Michael Schar, a belga Serge Pauwels, a német Simon Geschke és az olasz Alessandro De Marchi neve is. Persze, a CCC népes keretében még így is jó néhány nagyágyút találhatunk, akinek esélye nyílik részt venni a Tour de Hongrie-n…

A CCC kerékpáros csapatának története 2006-ban kezdődött el, az akkor nyolc lengyel és egy ukrán kerékpárossal felálló kontinentális klub CCC-Polsat néven indult világhódító útjára, soraiban akkor ott volt a fent idézett sportigazgató, Piotr Wadecki is. A következetes munka meghozta az eredményeit is: a lengyel együttes 2013-ban a prokontinentális, 2019-ben pedig a World Tour-besorolást kiérdemelve lépett előre az országúti kerékpársport legmagasabb szintjére.

A Tour de Hongrie szervezői korábban már tizennégy csapat érkezését hivatalosan is bejelentették, eszerint az új időpontra tervezett magyar viadalon indul az izraeli Israel Start-Up Nation (World Team), a holland Jumbo-Visma (World Team), az amerikai TREK-Segafredo (World Team), az ausztrál Mitchelton-Scott (World Team), az olasz Androni Giocattoli-Sidermec (Pro Team), a belga Alpecin-Fenix (Pro Team), az amerikai Team Novo Nordisk (Pro Team), az olasz Vini Zabu-KTM (Pro Team), a belga Bingoal-Wallonie Bruxelles (Pro Team), a norvég Uno-X Pro Cycling Team (Pro Team), a spanyol Kometa-Xstra (Continental Team), a szlovén Adria-Mobil (Continental Team), a csíkszeredai Team Novák (Continental Team) és a román Giotti Victoria Palomar (Continental Team) is. A szervezők nagy célt tűztek ki maguk elé: a Magyar Körverseny 2021-ben kerüljön be a Pro Series nevű sorozatba. Ennek komoly feltételei vannak, az egyik az, hogy legalább három World Team, és legalább tizenegy World Team vagy Pro Team besorolású együttesnek kell részt vennie az idei Tour de Hongrie-n.

A 41. Tour de Hongrie versenyére 2020. augusztus 29. és szeptember 2. között kerül sor, az UCI 2.1-es kategóriájú viadalon a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo