fbpx

Minőségi, komfortos fejvédelem terepen is

Minden kerékpáros szakágban kiemelten fontos egy sisak által nyújtott biztonság és védelem. Ezek elvárható minimumát különböző szabványokba foglalták már sok évvel ezelőtt, mely szabványok földrajzi területekre lebontva érvényesek (európai, amerikai és ausztrál szabványok léteznek) – mely szabványok közül legalább az adott értékesítési területhez tartozónak meg kell felelnie a sisaknak. Ezen szabványok között minimális eltérés előfordul, így például az amerikai szabvány enyhén szigorúbb követelményeknek veti alá a modelleket.

A szabvány megfelelőséget minden gyártónak a sisakon fel kell tüntetnie, így CE jelölés esetén a Council Directive 89/686/ECC és a European Technical Standard EN 1078 előírásainak, a CPSC jelölés esetén a U.S. Consumer Product Safety Commision előírásainak, míg az AS/NZS jelölés esetén pedig az Australian Standard AS/NZS 2063 előírásainak felel meg az adott modell.

Terepkerékpározás során, legyen szó könnyed túráról vagy teljesítményorientált tekerésről, speciális, a fejünk egyes pontjainál, illetve területeinél nagyobb fejvédelemre és egyedi kidolgozásra van szükségünk. Így például a tarkónk- és halántékunk kiemeltebb védelme, a nagyobb teherbírású héjszerkezet, valamint a visor alap elvárás a terepre tervezett modelleknél.

A Rudy Project mérnökei az aktív sportolókkal való egyeztetések és valós körülmények közötti tesztek alapján, a sok évtizedes sisak-gyártásban szerzett tapasztalatok és a kifejlesztett előremutató technológiák ötvözésével tervezték meg a terepen végzett kerékpáros sportokhoz készült bukósisakokat. Ezen modelljeink több szabványnak is megfelelnek, erősebb és egyes pontjain mélyebbre nyúló héjszerkezettel rendelkeznek, miközben ezek a sisakok is kiválóan szellőznek és nagyszerű komfortot nyújtanak, vagány formájukkal és színvilágukkal pedig rabul ejtenek.

TRIPLA INMOLD-HÉJSZERKEZET ÉS IMPACT PROTECTION GRID

A nagyobb védelem érdekében sisakjaink héjszerkezete tripla InMold-technológiával készül, így a puha habréteg nem csak felülről, hanem hátulról és alulról is fedve van a kemény polikarbonát héjjal. ennek köszönhetően a fejvédő erősebb, és hosszabb élettartamú.

Vannak olyan balszerencsés helyzetek, amikor akkora erő éri a sisakunkat, hogy a héjszerkezete ketté törik, ilyenkor nem ideális, ha a sisak két részre hullva leesik a fejünkről (mivel többnyire az ilyen helyzetekben nem csak egy ütés éri a fejünket). Épp ezért több modell is már rendelkezik az IPG technológiával, mely ilyen helyzetekben is egyben tartja a sérült sisakot.

RACSNIS TARKÓRGÖZÍTÉS

A Rudy Project sisakok híresek kényelmükről, amit az ergonómia tanulmányozásával, részletekbe menő tervezéssel, innovatív anyagfelhasználással és fejlett technológiákkal érnek el. A hosszú ideje folyamatosan fejlesztett R.S.R. racsnis tarkórögzítés egyike ezen komfortnövelő tényezőknek – kis tömeg, a fejet körbeölelő kialakítás és a menetközben is könnyedén, egy kézzel is állíthatóság jellemzi.

Ráadásul a tarkórögzítés függőlegesen is állítható több pozícióban, ezzel téve lehetővé, hogy a lehető legkényelmesebben rögzítsük fejünkön a sisakot – a kitüremkedő koponyacsontra vagy fölé sem ideális kerülnie a tarkórögzítőnek, így ezen tulajdonság révén megfelelő helyzetbe állíthatjuk!

BOGÁRHÁLÓS ÉS NORMÁL SZIVACSOZÁSOK

A Rudy Project sisakok kényelmének egyik kulcsa a kivehető, mosható és cserélhető szivacsozás – hisz a fejvédők ezen része is koszolódik, beleizzadunk, és viselés közben kopnak is. Ráadásul a legtöbb modellhez két különböző kivitelű szivacsozás alaptartozék: egy normál és egy bogárhálós is, így extra költségek nélkül úgy használhatod, ahogy neked a legjobb. Ezen szivacsozások külön is megvásárolhatók, így, ha elhasználódott, csak kicseréled, és fejvédőd továbbra is kényelmesen tudod használni.

A sisakok homlok részében található Airframe szivacsozás révén csökken a szemünkbe csorgó izzadtság, mivel az ilyen szivacsozás folyamatosan, menet közben is száradni tud, révén a szivacs nem közvetlenül a sisak héjszerkezetéhez, hanem egy attól eltartó elemhez illeszkedik – mely ezáltal lehetőséget biztosít a menetszél a szivacsba folyamatos áramlására.

KIVÁLÓ SZELLŐZÉS

Egy sisak kényelmét nem csak annak “kézzel fogható” komfortnövelő részei adják, hanem a kerékpározás közben tested által generált hő elvezetésének hatékonysága is! Minél jobb egy fejvédő szellőzése, annál jobban tartja fejedet szárazon és hűsen, ezáltal zavartalan marad a bringázás!

Köszönhetően a Rudy Project sisakok külső- és belső formai kialakításának, fejvédőink kiválóan szellőznek. A szellőzőnyílások és a belső -csatornák úgy lettek kialakítva, hogy a lehető legtöbb levegő áramoljon úgy, hogy fejedről minél több hőt és párát szállítson el, melynek eredményeként hűs és száraz érzést nyújtanak számodra.

Modellek:

PROTERA / PROTERA PLUS

ALL MOUNTAIN – TRAIL – ENDURO
A fejlett technológiákat ötvözve a sok évtizedes tervezési tapasztalatokkal, a Rudy Project első AM/TRAIL/ENDURO felhasználásra szánt sisakja a Protera. Triple InMold héjszerkezete, mélyebb tarkó- és halánték kialakítása, Impact Protection Grid héjerősítése révén kiváló védelmet nyújt extrémebb felhasználás során is, miközben a héjon belül kialakított szélcsatornák, az Airframe technológia, a racsnis tarkórögzítés és a cserélhető szivacsozás illetve hevederpántok révén kényelmes viselet. A Protera Plus változata további komfortnövelő tulajdonságokkal rendelkezik – mint a goggle-pánt rögzítőt a tarkón, vagy a szélesebb visort.

Részletes termékinfó

VENGER CROSS

TRAIL – XC – GRAVEL
A Venger modell úgy lett tervezve, hogy könnyű súlya révén hosszabb kerékpáros kalandjaink során is kiváló komfortot nyújtson. Airframe-technológiája, valamint a héj belső felületén kialakított szélcsatornák révén szellős és hűs viselet. Az “X-Kross” konstrukciónak köszönhetően – a polikarbonát héj három külön álló darabból alkot egy egységet – pedig rendkívül biztonságos, megfelelve több nemzetközi szabványnak is. Mindezek mellett vagány, stílusos kinézetű is. Visor tartozéka!

Részletes termékinfó

AIRSTORM

TRAIL – XC – SPORT
Az Airstorm erőssége a rendkívüli szellőzése – a héj belső része úgy lett kialakítva, hogy a létrejövő légcsatornák a lehető legtöbb hőt szállítsák el a fejről – és nagyszerű külsejébe rejtett fejvédelme – az Impact Protection Grid révén nagyobb energiát tud elnyelni a héj. A tervezésnél még kiemelkedő figyelmet fordítottak a sisak ergonómiájára is, így az amúgy sem nehéz sisak súlya tökéletesen eloszlik fejünkön. Visor tartozéka!

Részletes termékinfó

RACEMASTER

XC – GRAVEL
XC és gravel versenyek sztárja. A Racemaster kiemelkedően jó szellőzése és komfortja mellett számos innovatív fejlesztést és megoldást rejt magában. Így például a szemüveggarázst, a Hexocrush-technológiát, a MIPS-technológiát, az Impact Protection Grid technológiát, vagy a Double InMold-technológiát. Ezeknek köszönhetően rendkívül jó fejvédelmet biztosít számodra és fokozza teljesítményedet! Visor tartozéka!

Részletes termékinfó

SPECTRUM

XC – GRAVEL
Versenyzésre tervezve. A Spectrum sisakunk egyedülálló összhangot nyújt a komfort, a fejvédelem és a könnyű súly tényezői között. Forradalmi, három részes polikarbonát héj-szerkezete sokkal erősebbé, mégis könnyű teszi. Airframe-szivacsozása és a héj belső felületén kialakított szélcsatornák révén utolérhetetlen kényelmet nyújt a leghevesebb versenyzés közben is. Visor nem helyezhető fel rá!

Részletes termékinfó

A Rudy Project fejvédőket legszélesebb kínálatban keresd a forgalmazó webshopjában és bemutatótermében, illetve egyes partnereiknél!

Kattints és nézz szét: www.rudyproject.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo