fbpx

Tour de France: célfotóval dőlt el a 3. szakasz – videó

Rendkívül szoros befutón dőlt el a győzelem sorsa a 100. Tour de France 3. szakaszán, csak célfotóval lehetett megállapítani a 10-20 cm különbséget…

tour_2013_03

Bár az Ajaccio és Calvi közötti 145 kilométeres távon több kisebb hegy volt a tegnapi etaphoz képest, a forgatókönyv kísértetiesen hasonló volt. A domborzat kedvezett a szökéseknek, a nap elmenését Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM), Sebastien Minard (AG2R), Alexis Vuillermoz (Sojasun), Cyril Gautier (Europcar) és Simon Clarke (Orica-GreenEdge) hozták össze.

Az utolsó, a cél előtt bő 10 kilométerrel magasodó emelkedőre azonban biztossá vált, hogy a mezőny megfogja a szökést, ekkor ismét az Europcar csapata volt a legaktívabb, Gautier után a teljes pöttyös szerelésben virító Pierre Roland támadott sikeresen és sikerült is elvinnie a hegyi pontokat, így most már nem csak pontegyenlőséggel övé a pöttyös trikó.

A befutó (Fotó: Stefano Sirotti - sirotti.it)

A befutó (Fotó: Stefano Sirotti – sirotti.it)

A lejtmenetben Rolland-hoz a francia Chavanel zárkózott fel, hiszen az Omega Pharma-Quick Step sprintere, Mark Cavendish ma sem bírta a hegyet, a leggyorsabb kollégákhoz, Greipelhez vagy Kittelhez hasonlóan. Ott volt azonban a mezőnyben ismét Peter Sagan, aki újra a legfőbb esélyesnek számított. Az élre a baszk Nieve és a norvég Nordhaug ugrott még fel a lejtmenetre, és az 5 kilométeres táblánál még pár másodperces előnyben tekertek négyen a peloton előtt.

A sárga trikós csapata, a Radio Shack azonban szerelte a próbálkozást, de két kilométerre a céltól még Tom Dumoulin is próbálkozott, őt 500 méterre a céltól érték utol. Az utolsó pár száz méter technikás, kanyargós volt, ami eleve kedvezett Sagannak, aki jó felvezetést is kapott, mellette a GreenEdge emberét, az ausztrál Simon Gerrans-t hozta még remekül helyzetbe csapata, így ők ketten küzdöttek az első helyért.

Sagan legalább a zöld trikónak örülhetett, s hogy legfőbb ellenfelei nem szereztek pontot (Fotó: Stefano Sirotti - sirotti.it)

Sagan legalább a zöld trikónak örülhetett, s hogy legfőbb ellenfelei nem szereztek pontot (Fotó: Stefano Sirotti – sirotti.it)

Sagan kissé görcsösebben mozgott, nem tudta kikerülni Gerranst, így az ausztrál idén is összehozott egy nagy győzelmet, és a GreenEdge csapata is biztos, hogy már nem távozik üres kézzel a Tour de France-ról. Az összetettben a Radio Shack sikeresen védte Bakelants egy másodperces előnyét, és a favoritok is azonos idővel érkeztek a főmezőnyben. Sajnos ma is történt több bukás, de a legjobbak megúszták.

Videó összefoglaló:


EN – Summary – Stage 3 (Ajaccio > Calvi) by tourdefrance

Tour de France 3. szakasz eredménye:

1 Simon Gerrans (Aus) Orica-GreenEdge 3:41:24
2 Peter Sagan (Svk) Cannondale Pro Cycling
3 Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Movistar Team
4 Michal Kwiatkowski (Pol) Omega Pharma-Quick Step
5 Philippe Gilbert (Bel) BMC Racing Team
6 Juan Antonio Flecha Giannoni (Spa) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
7 Francesco Gavazzi (Ita) Astana Pro Team
8 Maxime Bouet (Fra) AG2R La Mondiale
9 Julien Simon (Fra) Sojasun
10 Gorka Izaguirre Insausti (Spa) Euskaltel-Euskadi

Az összetett állás:

1 Jan Bakelants (Bel) RadioShack Leopard 12:21:27
2 Julien Simon (Fra) Sojasun 0:00:01
3 Simon Gerrans (Aus) Orica-GreenEdge
4 Michal Kwiatkowski (Pol) Omega Pharma-Quick Step
5 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling
6 Daryl Impey (RSA) Orica-GreenEdge
7 David Millar (GBr) Garmin-Sharp
8 Sergey Lagutin (Uzb) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
9 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team
10 Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale

Tour de France 1. szakasz

Tour de France 2. szakasz

100. Tour de France: Kikre érdemes figyelni? – a 22 csapat és az esélyesek bemutatása

A 100. Tour de France itinere: a szakaszok részletesen, hegyek, esélyek

A 100. Tour de France – számok, trikók, díjak, statisztikák, érdekességek

Tour de France híreink idén külön rovatban jelennek meg, amely a főoldalról a menüsorból és a jobb oldali képváltóból is elérhető!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo