fbpx

Tóth és Benkó nyerte a Fa Men Extreme XCE-t

Rekkenő hőség, a tavalyihoz hasonló pálya és remek szervezőgárda várta a Balaton Bike Fest keretében megrendezett Fa Men Extreme XCE (eliminátor) futamra a versenyzőket. A ranglista női futamot Benkó Barbara (Focus MIG Team), a férfiakét pedig Tóth András (VKE-Nelson) nyerte.

A mezőnyből sokan ismerősként köszöntötték egymást, de azért akadt néhány ismeretlen bringás is, akik teljesítményükkel némi izgalmat vittek a futamokba. Több versenyzőnek is ez volt a második versenynapja a hétvégén, mivel tegnap még a Nagykovácsiban rendezett maratonon hajtottak.

fotó: Fenyvesi Photo

A pálya a tavalyihoz hasonlóan, a dirt park szomszédságában került kijelölésre. A helyszín sokak számára vitatott, de azért ez is tartogatott kihívásokat. A rajt a céltól néhány száz méterre került kijelölésre, majd egy emelkedőn feltekerve már “csak” be kellett gurulni a célba. Na de ez nem volt olyan egyszerű, hiszen sok futam már a rajt utáni 50-100 méteres egyenesben eldőlt. Aki elsőként tudott elfordulni jobbra, jó eséllyel magáénak tudhatta a futamot, mivel a réten az ideális ívek voltak kijárva és csak nagy energiaveszteség árán lehetett volna előzni. A célegyenesre fordulva láthattunk sok izgalmas csatát az első helyért, ahol több dobogó sorsa is eldőlt. A versenypálya szinte teljes egészében belátható volt, így a nézők számára izgalmas perceket tudott okozni.

fotó: Fenyvesi Photo

A nap az időmérő futamokkal kezdődött, ami alapján az elődöntőkbe sorolás történt meg. A hölgyeknél ez gyorsan megtörtént, mivel Benkó Barbarának egyetlen ellenfele akadt, Horváth Ágnes (Meditech SC) személyében. Így nekik egy hosszabb pihenő jutott, míg a férfiak megharcoltak a továbbjutásért. Az egyéni időfutam eredmények alapján a férfiaknál 1 három fős és 3 négyfős csoportot alakítottak ki, ahonnan kettő-kettő versenyző jutott tovább.

A kupafutam dobogósai - fotó: Fenyvesi Photo

Az így kialakult 8 fős csoportból alakult ki a négy fős döntő, ahol Kovács Krisztián, Fenyvesi Péter, Táncos Gábor és Tóth András indulhatott. Közülük Tóth András (VKE-Nelson) volt a leggyorsabb, majd őt Fenyvesi Péter (Bringabanda SC) és Kovács Krisztián (Veres Ördögök SE) követte. A hölgyek futamában nem nagy meglepetésre Benkó Barbara (Focus MIG Team) nyert Horváth Ágnes (Meditech SC) előtt. A pénzdíjas futamokra délután került sor, ahol már korcsoportonként indultak a versenyzők.

A pénzdíjas futam győztesei:
Női felnőtt:
Benkó Barbara – Focus MIG Team

Férfi felnőtt
Tóth András – VKE-Nelson

Női master:
Horváth Ágnes – Meditech SE

Férfi master
Blazsó Márton – VKE-Nelson

Férfi junior:
Fenyvesi Péter – Bringabanda SC

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo