fbpx

Dósa Eszter 10. a maraton Eb-n

Minden idők egyik legjobb magyar eredményét elérve, tizedik helyen zárt a csehországi hegyikerékpáros maraton Európa-bajnokságon Dósa Eszter.

A kontinensviadal elit női versenyét a korábbi többszörös maraton világkupaösszetett-győztes, finn Pia Sundstedt nyerte a brit Bigham és a német Schmidt előtt.

A magyar válogatott kerekes a verseny után elmondta, a Liberec környéki verseny alkalmával 95 kilométert és 2600 méter szintet kellett leküzdeniük.

„A verseny útvonalát a német-cseh határnál jelölték ki. Ez a női táv a magyarországi maratonokhoz képest jóval hosszabb volt, így szokatlan volt számomra. Tizenötödikként szólítottak a rajthoz, a start után az országúti taktikázáshoz hasonló sűrű iramváltások voltak, majd ráálltam az egyenletes tempómra, végül az utolsó 15-20 kilométeren még erősíteni is tudtam. Jól osztottam be az erőmet, néhány helyet javítottam is. A top 10-be vártam magam, ez be is jött. Jó volt a szervezés, Szász Viktornak köszönhetően a frissítés is jól sikerült. A pálya igen meredek emelkedőket, sokszor egy nyomvonalas lejtőket, murvás utakat is tartalmazott” – nyilatkozta Dósa Eszter.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások