fbpx

Topeak JoeBlow™ Booster műhelypumpa

A számos nemzetközi díjban és elismerésben részesült Topeak JoeBlow™ műhelypumpa-család új modellváltozattal egészült ki: a JoeBlow™ Booster mostantról a belső nélküli kerekek felpumpálását varázsolja villámgyors és pofonegyszerű feladattá. A tekintélyt parancsoló Booster valóban professzionális pumpamegoldás az innovatív kerékpárkiegészítők specialistájától!

Ha a kerékpáron belső nélküli rendszert használunk, minden bizonnyal szembesültünk nyomás alá helyezés nehézségeivel. A műhelypumpák kis erőfeszítéssel nagy nyomást képesek előállítani, viszont az egyszerre előállított levegőmennyiség relatíve csekély. Ezzel szemben – pusztán példaként említve – a gumicsónakokhoz optimalizált pumpák bőséges levegőt szállítanak szerény nyomás mellett. Az elektromos kompresszor egy közbenső légtartállyal hidalja át a fizika törvényei által szabott korlátokat, így egyszerre tudja mindkét funkciót, ideálissá téve a belső nélküli kerekek felfújására.

A kompresszor viszont helyhez kötött, áramot igénylő, méretes, nehéz és nem éppen olcsó berendezés. A kerékpáros számára távolról sem ideális munkaeszköz, a legtöbb helyzetben előnyös lenne a hordozhatóság és az energiafüggetlenség. A Topeak a problémát a műhelypumpa és a légkamra házasításával hidalja át: a JoeBlow™ Booster a kerékpáripar egyik legnagyobb teljesítményű pumpáját látja el közbenső kompresszortartállyal.

A Booster-t használhatjuk sima állópumpaként, viszont ha a nyomásmérő műszer házát elfordítjuk, a levegő egy másfél literes kamrába kerül, amely már egy szempillantás alatt megtölti a köpenyt, megelőzve ezzel a levegő perem melletti megszökését. Ha esetleg túl nagy lett a nyomás a „lökettel“, a leeresztőgomb segítségével állíthatjuk be a kívánt értéket. Aki bajlódott már „tubeless“ rendszerek felpumpálásával, érti miről van szó, és megváltásként éli meg a JoeBlow™ Booster által kínált “kompresszor” és nyomásszabályzó funkciót.

Mai szemmel nézve a Booster speciális igény kielégítésére készült, viszont a belső nélküli megoldások egyre terjednek, várhatóan a legtöbb kerékpártípus esetében előbb vagy utóbb leváltják a kőkorszaki tömlős gumimegoldást. Tehát egyáltalán nem tűnik „rongyrázásnak“ befektetni egy spéci tubeless-kompatibilis pumpába, hisz nemsokára már nemcsak szeretett montink, hanem országúti kerékpárunk, illetve a család legtöbb kerékpárja igényli a plusz funkciót.

Fenomenális stabilitás!

Méretét és árcéduláját figyelembe véve nem meglepő, hogy a JoeBlow™ Booster rendkívül magas technikai színvonalú, a legjobb alapanyagból készült, robusztus – és nem utolsósorban – maximálisan megbízható eszköz. Természetesen mindkét szeleptípussal kompatibilis, csodálatosan finom és kényelmes működtetésű univerzális SmartHead fejjel rendelkezik, sem átalakítót, sem szerelést nem igényel. A dugattyú működése finom, “olajozott”. Maximális teljesítménye 11 bar, amit – a gyengénlátókra is gondolva – egy felül elhelyezett nagyméretű analóg nyomásmérőn követhetünk nyomon.

A pumpatest ötvözött alumíniumból készül, a talp acél, ipari minőségű műanyagot is csak az elengedhetetlen helyeken találunk. A tömlő bő egy méter hosszú, tetszőleges szögben állítható, így a pumpa megmozdítása nélkül mindkét kerék felpumpálható, de még a mellé letámasztott másikig is elérhet! A T-markolat kerékpárkormányhoz méltó átmérővel és Kraton tapadásfokozó gumírozással ellátott. A Topeak eme ipari remekművét élmény használni, működtetése elkényezteti a bicajost, a masszív felépítésnek köszönhetően stabilitása egyedülálló.

Hasznos a leeresztő gomb, így a “nagy löket” után a pontos nyomás beállítható.

A Topeak JoeBlow™ Booster-vel az otthoni pumpálás kérdése évtizedekre kipipálható. A minőségéhez, a funkcionalitáshoz és a kidolgozás pontosságához kétség sem férhet. A töltés és pumpálás (charge, inflate) üzemmód közti váltás egyszerű és bombabiztos, talán a tárcsa elfordításához szükséges erő lehetne kissé csekélyebb.

A JoeBlow™ Booster-rel megismerkedve jól látható, hogy a Topeak több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a pumpagyártás terén. Számos modelljüket használják kerékpárszerelő műhelyek, ahol nap mint nap több tucat kerékpár nyomás alá helyezése történik – éveken keresztül, megbízhatóan, pontosan, hatékonyan. A JoeBlow™ Booster nem éppen filléres munkaeszköz, ennek megfelelően minőségi anyagokból készült, megbízható, pontos, könnyen és praktikusan kezelhető. Aki nem igényli a belső nélküli rendszerek praktikus és egyszerű nyomás alá helyezését, nem tervez a jövőben sem “áttérni”, a Topeak JoeBlow™ modellcsaládjában extra erős kivitelű, professzionális használatra tervezett, kedvezőbb árfekvésű műhelypumpa-modelleket is talál.

Mit neki országúti kerék!

Jellemzők:
masszív műhelypumpa “kompresszor” funkcióval
professzionális használatra tervezett
ideális belső nélküli kerékrendszerekhez
11 bar maximális nyomás
rendkívül finom dugattyúmozgás
felül elhelyezett jól leolvasható nyomásmérő
szabadalmazott, univerzális SmartHead szelepcsatlakozó rendszer
legmagasabb szintű alapanyagok
kettős anyagú, gumírozott markolat
rendkívül stabil talp

Alapanyag: ötvözött alumínium és acél
Magasság: 770 mm
Dugattyúhossz: 460 mm
Tömeg: 3300 g (!)
Nyomás: 11 Bar

Értékelés
Hatékonyság: 5
Praktikus használat: 4
Minőség: 5
Ár/érték: 3

Ajánlott fogyasztói ár: 56900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Eme ipari remekművet élmény használni, működtetése elkényezteti a bicajost!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo