fbpx

Top Maraton és XC szakág díjátadó ünnepség + Galéria

[space height=”HEIGHT”]
Ahogy már megírtuk idén közös esemény keretében rendezték meg december 9-én a Top Maraton és az XC szakág 2017-es évzáró díjátadó gáláját, melyen az összetett eredménylisták legjobbjai vehették át kiérdemelt jutalmukat.

A gálának a Csömöri Sportcsarnok adott otthont, ahol szép számban jelentek meg a díjazottak és a hegyikerékpársport iránt érdeklődők. A szervezők kitettek magukért, egy ilyen eseményhez méltó környezetben jó hangulattal, üdítővel és apró süteménnyel várták a résztvevőket.

Az eredményhirdetés az XCO Magyar Kupával kezdődött, idén sajnos elég rövidre sikerült ez a sorozat, csupán néhány versenyt rendeztek, ahol sokszor míg így is elég foghíjas mezőny állt rajthoz. Ezért nem meglepő, hogy az elit férfi ranglistán nem a profi versenyzőink találhatók a dobogó tetején, hiszen ők az adott verseny idején külföldön képviselték hazánkat és ez nem csak erre a kategóriára igaz, hanem számos korcsoportban megfigyelhető. A Magyar Kupát nem meglepő módon az elit nőknél Bankó Barbara nyerte, míg a férfiaknál Zoboki Péter (VKE Nelson-Pepperl+Fuchs MTB Team) győzött.

A Vértes, a Kelly’s Maratont, a Specialized Szilvásvárad, Duna, Bükk, Mátra Maratont tartalmazó XCM Magyar Kupában a legjobb maratonspecialisták többnyire mindig rajthoz álltak. Ennek köszönhetően igen szoros csata alakult ki az elit férfiaknál Blazsó Márton, Szatmáry András és Szalay Péter trió között, ahonnan Marci került ki győztesen 10 ponttal megelőzve Szatmáryt és 70-nel Szalay-t. Az elit nőknél Balázs Bea és Ringelhann Fanni csatájáról szólt az év, amit a Mátra Maratonon nyújtott jobb teljesítményével Balázs Bea nyert meg a 2017-es évben.

A Szilvásvárad, a Duna, a Bükk és a Mátra Maratonokat tömörítő Top Maraton sorozat eredményhirdetésével zárult az esemény, ahol a megtudhattuk, hogy jövőre milyen változások várhatóak a versenyeken. Szilvásváradon jövőre elkészül a lovasstadion, ahova még nem tudni, hogy visszatérhet-e a verseny rajtközpontja, tehát még kérdéses a rajt-cél terület, viszont lesz jövőre e-bike kategória. A Duna Maratonnál új szervezőt köszönthettünk Kiss Tamás személyében, aki fiatalos lendülettel, rengeteg új tervvel és céllal szeretné megújítani 2018-ban és 2019-ben a versenyt, a maraton honlapján már megfigyelhető a fejlődés. A Bükk Maratonnal kapcsolatos változásokról már beszámoltunk, de azt még nem írtuk meg, hogy jövőre ezen a versenyen is lesz külön e-bike kategória. A Mátra Maraton főszervezőjétől, Eisenkrammer Károlytól, megtudhattuk, hogy 2018-ban a mátraszentistváni síparkból fog rajtolni a verseny, ugyanis a sástói kalandparkot már kinőtte a maraton.

A Top Maraton sorozatban négy (mini, rövid, közép, hosszú) távon és megannyi kategóriában mérhették össze erejüket a kerékpárosok. A díjkiosztón még megszámlálni is nehéz volt, hogy hány érmet osztottak ki a legjobbaknak. Akárcsak a Magyar Kupában itt is a Blazsó-Szatmáry-Szalay trió küzdött az első helyért az elit férfiaknál, melyet végül Blazsó Márton és Szatmáry András nyert meg pontazonossággal. Az elit nőknél viszont a Magyar Kupához képest Balázs Bea és Ringelhann Fanni közé Götl Zelenij Linda befurakodott a 2. helyre.

Eredmények:
2017 csapat összetett
Maraton Kupasorozat Összetett

XCO_összetett

Top Maraton

XC szakág díjátadó képek:

Top Maraton díjátadó képek:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo