fbpx

Tokió2020 a parakerékpárosaink célja – Elkezdődött a felkészülés a pálya vb-re Bécsben

A 2017-es év a parakerékpárosok számára sérülésekkel teli, mégis az új válogatott kerettagok integrálásának fontos éve volt. A pályafutását befejező Riói paralimpikon Butu Arnold Csaba (pilótája Garamszegi László, klubja: Hungaro Fondo) magasra helyezte a mércét. A válogatott a korábbi 3 főről 8 főre emelkedett 2017-ben. Név szerint a normál bringán ülő Wermeser Zsombor (Pannon Cycling Team), a tandemes látássérültek Ocelka Róbert (pilótája Andristyák Gábor, FTC) és Lengyel Zsófia (pilótája: Kapott Szonja, SZINGO SE) és a handbike-osok Bók László (Kőbánya TC), Barkóczi Péter, Nagymáté Sándor és Vaszil György (mindhárom BVSC) mellett Lévay Petra triatlon válogatott alkotja a kibővült bringa válogatottat.

Lengyel_zsófi_kapott_szonja bécs

Lengyel Zsófi és Kapott Szonja Bécsben készülnek a pálya vb-re

A Tokió2020 Paralimpiai program legfontosabb éve áll a versenyzők előtt 2018-ban. Hiszen az idei év már előkvóta futó év, és egy férfi és egy női kvóta szerezhető az idei évben hazánknak. Így ennek megfelelően a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Kerékpáros Szövetség hathatós segítséggel, míg Steiner György szakágvezető erős programmal állt a versenyzők mellé.

Mindkét kvóta megszerzésre minden esélye megvan a csapatnak, amelyhez hozzájárulhat az is, hogy a versenyzők idén először UCI C1 nemzetközi versenyen indulhatnak hazánkban 2018. szeptember 8-9-én, amelyek pontjai szintén beleszámítanak majd a nemzetek közötti világranglista pontjai közé. Így a sportolók elkezdték a Paralimpiára vezető utat a márciusi Rió de Janeiro-i pályavilágbajnokságra készülve egy bécsi pálya edzőtábor keretében. A bécsi felkészülési állomás egy kiváló példája az épekkel való integrációra, hiszen Pataki Ibolya pálya szakágvezető segítségével nem csak Lengyel Zsófia és Wermeser Zsombor készül a parakerékpáros pálya Világbajnokságra, de ami még jobb hír, hogy Lovassy Krisztián európa bajnoki ezüstérmesünkkel készülhetnek, aki szintén a Pálya Világbajnokságára hangol éppen Bécsben.

lengyel zsófi, kapott szonja, bécs, pataki ibolya

Pataki Ibolya tanítja a lányokat

A csapat másik fele és Földi Bence Siketlimpiai 5. helyezettünk pedig Cipruson fog tölteni két hetet melegégövi edzőtáborban, hogy felkészülhessenek a szezon első versenyeire, amelyek már Európa Kupa futamok lesznek, ahol már áprilisban világranglista pontokért versenyeznek.

Következő eseményeink:

február 20-23.: Bécsi Pálya Edzőtábor
március 20-április 3.: Ciprus melegégövi edzőtábor
március 22-25: Parakerékpáros Pálya Világbajnokság
április 7-8: 2 Giorni del Mare – Massa (Olaszország, UCI C1)
április 21-22: Verola Paracycling Cup (Olaszország, UCI C1)

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo