fbpx

Extrém kerékpárosok foglalták el a bevásárlóközpontot – DH verseny az Árkádban

A 2009-ben Liberec egyik bevásárló központjában indult DownMall sorozat 2018-as harmadik versenyét a budapesti Árkád üzletközpontban rendezték meg február 24-én. Úgy tűnik lassan hagyomány lesz a magyar verseny, hiszen immáron harmadik alkalommal látogatott a mezőny Magyarországra. A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is ideje korán el kellett foglalni a jó helyeket a korlátoknál. Mire a 13 órás bemelegítő körök elkezdődtek, honi viszonylatban szépen összejött a közönség. Bár a prágai 10.000 fős nézettséget valószínűleg nem übereltük, de így is kellő hangerővel szurkolt a közönség a magyar versenyzőknek- némi szpíkeri segítséggel.

Élvezetes verseny volt. Lelkes és kifejezetten értő közönséggel. De az Árkádba a versenyt beharangozó reklámok, szórólapok ellenére gyanútlanul érkező átlagvásárló közönségből is sokan megálltak ezt a nem minden napi látványosságot megnézni. A tempót a DownMall mezőnye, míg a showt a BMX- MTB-Freestyle –os srácok szolgáltatták. Az előbbinél az idő a lényeg, naná, hogy nem tolták a trükköket a szintek között, az utóbbiaknál viszont éppen az a lényeg, hogy minél veretesebb akrobatikával kápráztassák el a közönséget, és egymást.

Idén ugyan kevesebb versenyző volt a gyorsasági kategóriában, ellenben több magyarnak drukkolhattunk. Sajnos Zámbó Dávid vállsérülés miatt végül kihagyta a versenyt, így négyen igyekeztek helytállni. A döntőbe kettő magyar versenyző került be, Lenthár Gábor és Palotai Gábor. Akiknek ezúton is kijár a gratuláció.


Bár a pláza DH már 9 éves, de még nem jutott eszébe egyik gumi cégnek sem kifejezetten erre a pályára speckós összetételű gumikat fejleszteni, így a srácok a keményebb pályákra való gumikkal szerelték fel a gépeiket. A rutinosabbja pedig mindenféle házi praktikákkal igyekezett a tapadást még inkább biztosítani. Általában a triálos fék spray volt a nyerő 😉


A 2017-es DownMall versenyen az álom idő 20 mp volt ugyanezen a pályán. Ezt idén jócskán túl szárnyalták. A győztes 17.36 mp –s idővel Tomas Slavik lett.
A gyorsasági futamok között Freestyle és BMX verseny színesítette. Ebben szintén külön izgulhattunk magyar versenyzőért. Szabó Konrád az esseni győztes indult a hazai színekben. A verseny végén a közönség produkciónak szánt vonatozásban már nem tudott részt venni, mert az utolsó érkezésnél eltört a hátsó villája.

A számok:
20 DownMall versenyző, közöttük 5 magyar versenyző.
8 Freestyle versenyző, egy magyar indulóval
7 ország- Ausztria, Csehország, Lengyelország, Németország, Oroszország, Szlovákia, és Magyarország képviseltette magát a különböző számokban
Legjobb idő 17.20- ez nem a döntőben volt, legrosszabb idő szintén egyik elő futamból 21.74

Eredmények:

Freestyle MTB
1. Vilibald Vitek CZE
2. Teodor Kovac CZE
3. Gordon Bronw GER
4. Ivan Popov RUS

Freestyle BMX

1. Dave Janac CZE
2. Szabó Konrád HUN
3. Dave Janac CZE
4.Tobias Merz AUT

Downmall

1. Tomas Slavik- CZE
2. Ondrej Stepanek CZE
3. Hannes Slavik- AUT

Galéria:

Képek és szöveg: NKM Art & Photo Team- Rozgonyi Gergely

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo