fbpx

Teljesítménytúrával bővül a Bringamánia Balatonkör

Április 28-án, szombaton ismét McDonald’s BringaMánia Balatonkör, immár 13. alkalommal. Az ország egyik legnagyobb bringás rendezvényére már több mint 1000 előnevezés érkezett. A szervezők idén több újdonsággal is készülnek a már hagyománynak számító túrára. Akiknek túl lassú vagy túl gyors a vezetett túra, idén felvezetés nélkül, saját tempóban is végigtekerhetik a 86 vagy a 206 kilométeres távot.

Teljesítménytúrával bővül a Bringamánia Balatonkör

A Föld napjához kapcsolódó program immár tizenhárom éve a kerekesek egyik legkedveltebb, ezernél is több bringást megmozgató, szezonnyitó eseménye. A Balatonkör 2011-ben került a BringaMánia programsorozatba, melynek legfőbb célja a sportági kultúra és a biztonságos kerékpározás népszerűsítése. A túrát 2000-ben – egy akkor még néhány fős baráti társaság – a Balatonkör Team indította.

A tókerülő túrán idén közel 1500 résztvevőre számítanak a szervezők. A tavaszi szezon egyik legnagyobb kerékpáros túrája minden igényt kielégít: nagy és kis távon (206 kilométeres Nagykör és 86 kilométeres Kiskör), egyénileg vagy csapatban, vezetett túraként vagy teljesítménytúraként tekerhető le, mindez több száz bringás társaságában a Balaton partján, frissítőpontokkal, szervizszolgáltatással, útvonal biztosítókkal, családi kísérő programokkal.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Balatonkör Team tagjai irányítják a 206 kilométeres távot, amit reggel 6 órától esete 9 óráig, közel 15 óra alatt teljesíthetnek a túra résztvevői. Az idei év újítása a teljesítménytúra, ami lehetővé teszi a kerékpárosok gyorsabb vagy akár lassabb haladását is – ők maguk választják meg a sebességüket valamint az indulás időpontját is. Arra azonban ügyelniük kell, hogy „nyitvatartási időn” belül megérkezzenek a frissítő és a limit pontokhoz. Eisenkrammer Károly, a túra főszervezője szerint a teljesítménytúra bevezetése nagy előrelépés a rendezvény történetében, mert bár ez komoly szervezési feladatokkal jár, de ennek köszönhetően a bringások saját tempójukban haladhatnak.

Teljesítménytúrával bővül a Bringamánia Balatonkör

A kisebb távokat kedvelőknek a 86 kilométeres Kiskör ajánlott. A Kiskör Balatonfüredig a Nagykör útvonalán halad, majd a Tihanyi-félsziget felé kanyarodik az út, ahonnan komppal Szántódra érve még három kilométer várja a bringásokat a célig. Ez a táv szintén teljesíthető teljesítménytúraként, vagy 2-3 fős csapatban is. Frissítésről mindkét távon a szervezők gondoskodnak.

Amíg a túrázók a távot teljesítik, a szervezők a balatonföldvári keleti strandon gyermekversenyekkel, az olimpia jegyében zajló bringás erőpróbával, látványos bemutatókkal és sok más színes program mellett ingyenes Alma Együttes koncerttel várják az érdeklődőket.  Természetesen a kisebbek számára is lesz az erőnlétüknek megfelelő bringatúra. A délelőtt induló, 10 km-es, Balatonföldvár útjain vezetett „Balaton-köröcske” igazi kisgyermekes, családi program. A fáradt bringásokat este DJ Dominique szórakoztatja majd.

A McDonald’s BringaMánia Balatonkörre nevezni a Vuelta Sportiroda honlapján, a www.kerekparinfo.hu-n lehet. Az oldalon további részletek olvashatók a programokról és teljesítménytúra miatt bevezetett változtatásokról is.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo