fbpx

Tacx Vortex Smart Full-Connect: virtuális edzőpartner akciós csomagban!

A Neo Smart képviseli az abszolút csúcsot a Tacx kínálatában, de nincs mindenkinek szüksége “űrrepülőre” a téli edzésekhez. A Vortex Smart Full-Connect teljes körű virtuális élményt kínál, amit most közel 60 000 forintos kedvezménnyel szerezhetsz meg – amíg a készlet tart!

Nemrég részletes írást közöltünk a virtuális edzés lehetőségeiről. Az elnevezés már önmagában vicces, hiszen nem az edzés virtuális, hanem a környezet. A videók és a grafikus szoftverek olyan „külvilágot” teremtenek, ami az egyhangúságot és unalmat száműzi a téli beltéri edzésekből.

Ennél komplettebb csomagot keresve sem találhatnál!

Ennél komplettebb csomagot keresve sem találhatnál!

A Tacx Vortex Smart mágnesfékes edzőgörgő, 60 km/h-s tempónál akár 950 Wattos terhelést is elő tud állítani, a 8 db neodímium mágnesének köszönhetően pedig 7%-os meredekséget tud szimulálni. Vezérelhető telefonról vagy tabletről applikáción keresztül vagy a saját TTS4-es szoftveréből, de ezen felül még FE-C kompatibilis eszközökkel is kompatibilis! ANT+ és Bluetooth kommunikációval egyaránt felvértezték, így a saját kerékpáros computered is fogadja az adatait.

Annyi helyet foglal mint egy nagyobb irattartó

Annyi helyet foglal mint egy nagyobb irattartó

Nem mellékes az sem, hogy összecsukható, így használat után kis helyen elfér, illetve jár hozzá az első kerék támasz. Tudása hasonló a Bushido-hoz, csak ez nem önellátó, szükség lesz konnektorra, amely az otthoni használatot nem befolyásolja. Nem hangos modell, mindazonáltal célszerű kifejezetten a Tacx görgőkhöz gyártott külsőgumival használni. Ez egyrészt csökkenti a gördülési zajt, másrészt így nem a hagyományos köpeny lágy gumikeverékét koptatod. Harmadrészt pedig a hagyományos gumiról leváló darabkák idővel elkoszolják a görgő futófelületét, a belsejébe kerülve pedig csökkentik a görgő élettartamát! A helyes működéshez az eszközt szükséges kalibrálni, de ez alig fél percet vesz igénybe, és pofonegyszerű.

A TTS4 jár a görgő mellé az akciós csomagban!

A TTS4 jár a görgő mellé az akciós csomagban!

És akkor jöjjön az online “varázs”, az appok és szoftverek világa, amelynek használatávala Vortex Smart új dimenzióba lép. Először is ott a Tacx Training Software vagyis a TTS4. Ez Windows PC-re telepíthető (sajnos OSX-re és Linuxra nincsen), és rengeteg mindent tud. Vannak benne számos grafikus pálya – montizáshoz és természetesen országútizáshoz egyaránt – versenyezhetsz zárt csoportban vagy a világ bármelyik részéről bárkivel. Emellett tekerhetsz Google Street View nézetben bárhol, akár megtervezett útvonalon is. (Ehhez egy éves licencet kell vásárolnod a Google-től.) Ha teljesen életszerű élményt szeretnél, akkor pedig ott a rengeteg videós pálya, a világ leghíresebb útvonalaival, emelkedőivel. Ezekért is fizetni kell, akárcsak a TTS4-ért, de itt jön a csavar a történetben!

A Vortex Smart Full-Connect “csomag” azt jelenti, hogy megkapod mind a TTS4-et, mind a működtetéséhez szükséges USB-s ANT+ antennát! Ez önmagában 59 995 forintos extra a Vortex Smart mellé, de az akció keretében a görgővel csomagban 156 495 forintért a Tiéd lehet! A csomag teljes tartalmáról részletesen itt olvashatsz!

Ha azt mondjuk mindent tud, nem járunk messze a valóságtól.

Ha azt mondjuk mindent tud, nem járunk messze a valóságtól.

A TTS4-ben edzéstámogatás ugyancsak erős, az FTP-teszttől a saját tervezésű tréningeken át a választható tervekig bezárólag sok funkció áll rendelkezésre. Ma már nem meglepő, hogy a Vortex Smart az összes komoly edzéstámogató felülettel kompatibilis, így a Strava-val vagy a Trainingpeaks-szel is.

Emellett letölthetsz Tacx Cycling App-ot mobiltelefonra vagy tabletre is. Ezek majdnem mindent tudnak, amit a TTS4, de érthető módon a grafikus felületek kimaradtak belőle. Viszont nem vagy géphez kötve, viheted magaddal a garázsba, teraszra vagy versenyek előtti bemelegítéshez is – már ha van konnektor a helyszínen. Opcionálisan vásárolható hozzá kormányra vagy földre rakható tablettartó, ami kényelmessé teszi a használatot. Ebben is rendelkezésre áll az edzéstervezés és az FTP teszt. Ha a képet felküldöd TV-re, akkor igazán valóságközeli virtuális élményben lesz részed! Órákat lehet így tekerni mindennemű unalom nélkül, ami a hagyományos görgős edzésekből kétségtelenül hiányzik.

tacx_vortex_smart_fullconnect22

Egy ilyen komoly eszközt sokan nem „játéknak”, kikapcsolódásnak tartanak, hanem komoly edzésmunkát végeznének vele. Ezt a Tacx fejlesztői is jól tudták, ezért a rendszer megírt edzésterveket is fogad, illetve az FE-C protokollnak köszönhetően akár egy GPS-szel bejárt útvonal is berakható edzésnek. A terhelést figyelembe vevő vezérlés pedig a watt alapú edzéshez nyújt kiváló segítséget, mivel az ellenállás változtatásával „kényszerít” a beállított wattérték tartására. A Vortex Smart az FE-C mellett tudja a Bluetooth és ANT+ jelátvitelt is, így ezen keresztül a pulzusmérő, a pedálfordulat-mérő és a wattmérős hajtómű adatait is tudja fogadni. (Ez utóbbi kettő a Vortex funkciói közt is megtalálható!)

Bővebb információ.

Jellemzők:

 • interaktív tréner teljes “smart” funkcióarzenállal
 • Tacx és harmadik fél alkalmazásaival egyaránt kompatibilis
 • Full-Connect kit csomaggal kiegészítve
 • edzéstervezés-, vezérlés- és mentéslehetőség
 • multiplayer funkció
 • GPS-alapú útvonalválasztás
 • mágneses ellenállás
 • 12 kg-os lendkerék
 • 950 Watt teljesítmény
 • 48 N fékezőerő
 • teljesítménymérő funkció max. 10% hibahatárral
 • minden kerékmérethez beállítható
 • keréktámasszal rendelkezik
  • Ajándék Full-Connect Kit kiegészítő csomag:
  • videók lejátszása HD vagy Blu-ray minőségben
  • virtuális pályák
  • feltölthető GPS track
  • ingyenes Multiplayer funkció
  • Google licenc lehetőség
  • T1990.04 Tacx Trainer Software Advanced
  • T2028 Tacx Antenna
  • PC-vel kompatibilis eszköz (a szükséges hardverspecifikáció és operációs rendszer leírása a Tacx honlapján olvasható)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo