fbpx

Tabló: Sevenhills MTB SC – KELLYS – TuttiBringa

A Tablóban ismét egy kis csapat, a Sevenhills MTB SC – KELLYS – TuttiBringa mutatkozik be, amely a kerékpárbolt köré épülő modellben valósult meg Somogy megyében.

A kaposvári Tuttibringa Kerékpárüzlet köré tavaly csapattá szerveződő társaság helyi szinten a kerékpározás népszerűsítésében, események szervezésében is részt vesz. Kérdéseinkre Naszódi Zsolt válaszolt.

10615586_695382947244278_4994000463828443788_n

A “Tabló” célja: A Bikemag.hu szerkesztősége lehetőséget biztosít a hazai egyesületeknek, hogy egy riport keretében bemutatkozhassanak az oldalunkon és nem utolsósorban kifejezzék céljaikat, elvárásaikat a hazai kerékpáros sportéletben. Ha úgy tetszik, idővel megteremtve egy közös értékrend alapjait, fórumot adva a párbeszédnek, amibe bárki bekapcsolódhat, nem titkolt célunk megkönnyíteni az egyesületek számára egy közös irány kijelölését. Reméljük, hogy a tabló ezután is tovább bővül, nem szeretnénk kihagyni senkit, aki dolgozik a hazai kerékpársportért.

Az egyesület bemutatása:

Bikemag: Kérlek, mutasd be néhány mondatban az egyesületeteket! (Mióta, hányan, hogyan, miből, milyen konstrukcióban működtetitek a csapatot?) 

2013 őszén alakultunk 10 fővel a mountain bike kerékpározás népszerűsítése, a Kaposváron és környékén élő kerékpárosok összefogása, számukra versenyzési lehetőségek biztosítása, rendezvények szervezése, utánpótlás nevelés céljából. A tagdíjakból, önkormányzati támogatásból és a fő szponzorunk a Tuttibringa Kerékpárszaküzlet és Szerviz segítségével működünk.

Bikemag: Milyen sporteredményeitekre vagytok a legbüszkébbek? 2014-ben és a múltban?

2014. Top Maraton középtáv felnőtt férfi összetett győzelem, amatőr, master 1 és 2 korú versenyzőink „újoncként” a mezőny első harmadában, néha dobogón.

Bikemag: Mivel foglalkozik az egyesületetek? (Például: utánpótlás nevelés, válogatott versenyzők kitermelése a hazai kerékpársport számára, részvétel hazai vagy nemzetközi versenyrendszerben, részvétel tömegsport rendezvényeken, versenyszervezés, stb. Prioritások a felsoroltak között?)

Kaposvár közelében több amatőr mountain bike versenyt rendeztünk, hogy minél több bicajosnak kedvet csináljunk a versenyzéshez, külön figyelmet fordítva a gyerekekre. A város egyik iskolájában kerékpáros foglalkozásokat és kerékpáros napot tartottunk. Egy nagyszabású városi rendezvény részeként kerékpáros ügyességi versenyt rendeztünk. Teljesítménytúrát szerveztünk a Desedán, a város egyik kedvelt szabadidős területén.  Tevékenységünkben fő szerepet kap a kerékpározás iránt elkötelezett, illetve azon személyek és vállalkozások felkeresése, akiknek érdeke, hogy a környék kerékpáros élete fellendüljön, egy „érdekközösség” kialakítása, amely közös munkával előre viszi elképzeléseinket.

10606412_695381967244376_3899618283486960179_n

Bikemag: Milyen versenyrendszerben versenyeztek/versenyeznétek (amennyiben jelenleg nincs ilyen) szívesen?

Maraton Magyar kupákon, ranglista versenyeken,  Top Maraton sorozat versenyein, néhány XCO Magyar kupán és a közelben zajlott amatőr versenyeken is részt vettünk. Közös túrákat, edzéseket szerveztünk. Szeretnénk majd nemzetközi versenyekre is eljutni.

Bikemag: Ha van ilyen, mi a legfőbb hiányossága a magyarországi versenyrendszereknek?

Reklám hiánya, a díjazások, sokszor a kisebb versenyeken komolyabb díjazás van, mint a magyar kupákon, vagy Top Maratonokon, illetve sajnos az összetett díjazás sem tükrözi a versenyzők egész éves belefektetett munkáját!

Bikemag: Milyen hosszú távú céljaitok vannak az egyesületben?

Szeretnénk eddigi sikeresebb rendezvényeinkből hagyományt teremteni, hangsúlyt fektetni az utánpótlásra, mert belőlük kerülhet ki a jövő élsportolója, és az amatőr versenyzők számának növelésére, mert ők alkotják a magyar kerékpársport gerincét. Nagy vágyunk egy maratont szervezni a Zselicben.

Bikemag: Mi szükséges ahhoz, hogy ezeket a célokat elérhessétek?

Csapatként bővülni, erősödni, megtartani jelenlegi lelkesedésünket, tapasztalatokat szerezni és a szükséges forrásokat előteremteni.

Bikemag: Milyen forrásokból működtetitek az egyesületet, milyen forrásokból tervezitek a jövőben működtetni?

Egyelőre tagdíjakból, önkormányzati támogatásból működünk, versenyekre, csapatruhára saját pénzből költünk. A fő szponzor (Tuttibringa) és a többi támogató nélkül versenyt rendezni nem tudnánk. A következő évben már az adó 1% felajánlásokra is számítunk, törekszünk pályázatok elnyerésére és bizakodva várjuk a szövetség segítségét.

10606412_695381967244376_3899618283486960179_n

Részvétel a kerékpáros közéletben:

Bikemag: Tagegyesületként részt vettetek-e az utóbbi években a szövetség munkájában, részt vesztek-e a közgyűléseken? Mi jut eszetekbe először, amit megemlítenétek, hogy a ti nevetekhez fűződik a hazai klubéletben/versenyrendszerben?

Idén csatlakoztunk a szövetséghez, tagdíjat fizetünk, két licences versenyzőnk van. Az év első gyűlésén részt vettünk. Év közben láttuk a problémákat és örömmel fogadtuk a változásokat.

Bikemag: Véleményed szerint egy kerékpáros szövetségnek miben kellene segítséget nyújtani számotokra, hogy az egyesület céljai könnyebben elérhetők legyenek nektek? Vagyis konkrétan a szövetségtől mit vártok el, mit tegyen a ti egyesületetekért?

Átlátható működést, folyamatos információáramlást, ami mindenki számára elérhető. Összetartást a közös célok elérése érdekében. A sport szempontjából elmaradott területek „felzárkóztatásának” segítését. Helyet, megjelenést a szövetség honlapján, hogy rajta keresztül is elérhetők legyünk, tudjanak rólunk.

Bikemag: Mi az a három legfontosabb dolog szerintetek, ami az ismert keretek között fő céljaként fogalmazhat meg a kerékpáros szövetség?

Minél egyszerűbb, átláthatóbb, hatékonyabb működés.

Naprakész, elérhető információk.

Nagyobb figyelem és segítség a klubok felé.

10659424_695382853910954_4514405481299030084_n

Bikemag: Egy működő kerékpáros szövetség tevékenységével kapcsolatban miről szeretnétek folyamatos tájékoztatást kapni?

Mindenről, ami bennünket érint.

Bikemag: Mi a véleményetek egy jövőbeni egyszövetségi rendszerről, külön adminisztrációval működő szakági szövetségek nélkül?

Támogatnánk. Minél egyszerűbb, kevésbé bürokratikus rendszerre lenne szükség.

Bikemag: Egyéb fontos közlendő, amit szeretnétek megosztani a nyilvánossággal?

Nagy tisztelettel köszönjük a Bikemag munkatársainak azt a támogatást, amit az elmúlt időszakban a kerékpársport irányába nyújtottak!

 

Szerkesztői lábjegyzet: A Bikemag.hu-n szeretnénk lehetőséget adni mindazoknak, akik aktívan dolgoznak, értéket teremtenek a kerékpársportban. Aki tehát minderről a munkáról be szeretne számolni weboldalunkon keresztül, nyitott kapukat dönget, bármikor megkereshet a megadott elérhetőségeken. Miután a napokban komoly erősítés történt a Bikemag stábjában, 2015-re tovább gondoltuk az egyesületek bemutatását, és szeretnénk újra felpezsdíteni a fórum-életet is, külön felületet adva ennek a bizonyos “Tablónak”. Addig is a “Tabló: a magyar kerékpársport körképe”-sorozat cikkeit a Tabló menüpont alatt kereshetitek majd vissza, szólhattok hozzá. Ha valaki kimaradt, de úgy érzi ott lenne a helye a Tablón, ne habozzon írni nekünk!

A hosszú távú párbeszéd jegyében:

Takács Tamás tt@bikemag.hu

Tóth András andras.toth@bikemag.hu

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo