fbpx

Szombaton újra megízlelhetjük a sarat Miskolcon!

November 19-én a Borsodcross-szal folytatódik a Cyclo-cross Challenge Merida Kupa Miskolcon.

Már nem kell sokat várni a Cyclo-cross Challenge 3. futamáig, szombaton Miskolcra látogat a CRC sorozat remélhetőleg az idei első sáros versennyel. Ennek kapcsán kérdeztük a verseny rendezőjét, Dovák Dávidot.

Bikemag: Mire készülhetnek az indulók a CRC harmadik fordulóján a VI. Borsodcross-on?

Dovák Dávid: A CRC idei kiírása színvonalában talán a tavalyit is megelőzi a pályák sokszínűségét illetően. Egy vérbeli homokos, majd hamisítatlan erdei pálya után, jöhet egy saras környezet – a miskolci pálya legjobb szokásához híven. Kisebb módosításokat hajtottunk végre csak a jól bevált nyomvonalon, de ezek mindegyike extra, még élvezetesebb kihívás elé állítja a crossosokat. Ezen a pályán kiváltképp fontos a jó ritmus, a balansz megtalálása a meredek füves rézsűk, az erdei mászás és ereszkedés, no meg a gyors, haladós egyenesek között – az lesz sikeres, aki áldja a sarat és nem átkozza.

Bikemag: Hány nevezőt vártok? Honnan érkeznek az indulók?

Dovák Dávid: Természetesen a névsor gerincét a budapesti és pest megyei klubok indulói adják, de az egyetlen “vadkeleti”CRC futam természetesen a régiót is lázba hozza. A szokásosnál több nyíregyi, tiszaújvárosi, kisvárdai versenyzőt, no meg miskolcit várunk, kiegészülve pár romániai, szlovákiai barátunkkal, hogy nemzetközinek is nevezhessük a Borsodcross-t, mint hat éve mindig.
200 fő körüli nevezést várunk – még sohasem kezdődött kettessel a végleges szám, 2022 talán jó ómen erre.

Bikemag: Idén először a Superior színei alatt fut a rendezvény. Miért történt így?

Dovák Dávid: Jó pár dolog húzódik a háttérben, ebből a legfontosabb, hogy a Superiorral való együttműködésnek köszönhetően a legmagasabb szintű szakmai partnerkapcsolat alakult ki köztünk, nem utolsósorban az arculat is letisztultabb, egységesebb. Ettől függetlenül a rendezvény létrehozásában oroszlánrésze van a miskolci kerékpáros közösségnek, különböző egyesületeknek és évtizedes barátságoknak is. Senki nem fog csalódni, a szokásos felejthetetlen vad keleti Borsoscross élményben lesz része mindenkinek.

A versenyre kedvezményesen szerda éjfélig lehet nevezni, de felárért helyszíni nevezés is lehetséges.
Nevezés
Facebook esemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo