fbpx

Szombaton Egerben folytatódik az Oxigén Túra

A Győrben indult, ötállomásos, országos környezetvédelmi kerékpáros program, az Oxigén Túra, szeptember 25-én Egerben folytatódik. Az eseménysorozat szombati állomását sajtótájékoztatón mutatták be a Sportaktív Szabadidő Egyesület szervezői.

A Környezetvédelmi Kerékpáros Vetélkedővel egybekötött program, az Európai Unió elvei alapján, a környezetbarát kerékpáros közlekedés által, széles körben hívja fel a figyelmet a klímaváltozás káros hatásainak következményeire.

Oxigén Túra – Környezetvédelmi Kerékpáros Vetélkedő öt helyszínen

Oxigén Túra – Környezetvédelmi Kerékpáros Vetélkedő öt helyszínen

A kísérőprogramok között – a korábbiakhoz hasonlóan – kerékpáros ügyességi vetélkedő, bringás gyorsulási verseny, helytörténeti és környezetvédelmi kvíz és öko foglalkozások szerepelnek. A 9 órától 16 óráig tartó Környezetvédelmi Kerékpáros Vetélkedő és kísérőprogramjainak központja az egri Érsekkert-Sportcsarnok lesz; a túra kiírásában 9 állomás szerepel. Tizenöt órától a Semmelweis Egyetem munkatársa, Dr. Babocsay Gergely előadása lesz hallható.

A túra országos célja a közösségépítés mellett többek közt a környezetbarát kerékpáros közlekedés népszerűsítése. Cél, hogy minél többen ismerjék meg, és ezután használják lakóhelyük kerékpárútjait, elősegítve lakókörnyezetük levegőjének tisztaságát; továbbá a szülők és gyermekeik figyelmének felhívása a biztonságos és balesetmentes kerékpáros közlekedésre, az egészségmegőrzés és a környezetvédelem szoros egymásrautaltságára.

Bővebb információk: www.sportaktiv.hu
Forrás: Sportaktív Szabadidő Egyesület sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo