fbpx

Szlovéniában szerepelt az Utensilnord

Szlovéniában, a GP Izola versenyen indult ma kontinentális csapatunk, az Utensilnord sora, az Europe Tour-pontszerzés reményében.

Az Utensilnord sor

Az Utensilnord sor

A 142 kilométeres versenyen egy 400 méteres emelkedőt kellett kétszer megmázni, és a táv harmadik harmadában még négy kisebb húzódás szerepelt az itinerben. A mieink közül Bernard Bendegúznak sikerült szökésbe kerülni, a végén azonban a főmezőny hajrázott az első helyért.

Bernárd Bendegúz szökésben

Bernárd Bendegúz szökésben

A győzelmet az olasz Cristian Delle Stelle szerezte meg honfitársa, Fabio Chinello előtt, legjobb magyarként Kusztor Péter végzett, a 16. helyen.

Az Utensilnord közleménye a futamról:

Szlovéniában a GP Izola-Butan Plin 1.2-esen a megerősödő olasz kontinentális soroknak köszönhetően nagyon erős mezőny gyűlt össze. A színtiszta magyar sorral – Bernárd Bendegúz, Dér Zsolt, Holló Botond, Kenyeres Ábel, Kusztor Péter, Lengyel Zoltán, Rózsa Balázs és Varró Gergely – felálló Utensilnord, azonban bizonyítani szeretett volna, így a versenyzőink végig nagyon aktívak voltak a szökések tekintetében, míg végül Bernárd Bendegúz révén sikerült belekerülni a napot meghatározó elmenésbe. Bendegúz több mint 100 kilométert töltött szökésben.

„A verseny elején úgy döntöttem, hogy megpróbálok ma szökni és ehhez tartottam is magam. Azonban a mezőny csak nagyon nehezen engedte el az elmenést. Először egyedül próbálkoztam, de megfogtak, aztán az első nagy mászást követően a lejtmenetben előre csorogtam és elkezdtük tenni a kereket a lószokra Holló Botonddal és Dér Zsolttal egyetemben. Boti hatalmasat ment, de nem engedték el, sajnos felértek rá, ekkor viszont megtorpant a mezőny, én pedig lendületből megpróbáltam továbbmenni az egyik Vorarlberges sráccal. Ezután csatlakozott hozzánk még egy versenyző a Gourmetfein csapatából. Ekkor már sejtettem, hogy ez lesz a jó elmenés. Olyan 20 km volt még hátra, amikor még mindig 3 perc előnyünk volt. Az utolsó 7 kilométeres körözésnél az utolsó előtti cirkuláréban felfelé utolért minket a mezőny. Ekkorra már teljesen elkészültem az erőmmel, így nem sikerült beállnom a sorba. Ennek ellenére sikeresen célba érkeztem. Nagyon kemény verseny volt, de örülök, hogy mindössze tíz nap edzőtáborral a lábamban ilyen jól sikerült teljesítenem, ráadásul a csapat is viszonylag aktív volt,” – mondta Bendegúz a tegnapi nap eseményeiről.

A versenyt végül az olasz Christian Delle Stelle nyerte. Kusztor Péter a győztessel azonos idővel érkezve a 16., Dér Zsolt 2 perc 4 másodperces hátránnyal az 58., míg Bendegúz végül 8 perc 54 másodpercet kapva a 97. helyen zárt.

Végeredmény:

1. DELLE STELLE Cristian Team Idea 3:43:01
2. CHINELLO Fabio Area Zero Pro Team
3. SCHNAIDT Fabian Team Vorarlberg
4. MUGERLI Matej Adria Mobil
5. MIJAZAWA Takashi Vini-Fantini-Nippo
6. MUCELLI Davide Meridiana Kamen Team
… ,,
16. KUSZTOR Peter Utensilnord
58. DER Zsolt Utensilnord +2:04
97. BENDEGUZ Bernard Utensilnord +8:54
DNF HOLLO Botond Utensilnord
DNF KENYERES Abel Utensilnord
DNF RÓZSA Balázs Utensilnord
DNF VARRÓ Gregely Utensilnord
DNF LENGYEL Zoltán Utensilnord

Fotók: Utensilnord

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo