fbpx

Szívritmuszavar miatt parkolópályán

Akár műtét is várhat a hollandok „örök reménységére”, Robert Gesink-re, aki szívproblémák miatt meghatározatlan ideig nem kerékpározik versenyszerűen.

Robert Gesink

Robert Gesink

A Belkin 27 éves bringásának eddig is kicsit szerencsétlenül alakult a karrierje, bár nyert kisebb és nagyobb versenyeket is, de hazájában évek óta az várták tőle, hogy háromhetes körversenyen is ott legyen a legjobbak között, és erre képességei alapján minden esélye megvolt. Amikor azonban remek formában tekert a Tour de France-on, többször is bukások áldozata lett, fel kellett adnia a küzdelmet. Idén úgy tűnik, még nagyobb a baj, erről Gesink egy sajtótájékoztatón beszélt a minap

Az első komoly szívritmuszavar verseny közben a tavalyi Giro d’Italia egyik hegyi szakaszán történt, ami légzési nehézségekkel is együtt járt. Iszonyúan megijedt, akinek már fuldoklott életében, az tudja, milyen érzés.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy Gesink korábban is küzdött már szívritmuszavarral, amit a holland sajtó – korábban szintén kerékpáros – édesapja halálához és az ezzel járó stressz káros hatásaihoz is kapcsol. Gesink biztosan kihagyja most a soron következő holland klasszikust, az Amstel Gold Race-t, csapata a Belkin biztosította arról, hogy mindenben segíti, és elegendő időt hagy, hogy teljesen panaszmentes legyen, annak ellenére, hogy hivatalosan az orvosok nem tiltották el a versenyzéstől.

A célom, hogy teljesen rendbe jöjjek, és újra a legmagasabb szinten szeretnék versenyezni. Egy műtéti beavatkozásra lesz szükség a szakemberek szerint, ami után ismét képes lehetek csúcsteljesítményre – tette hozzá bizakodva Gesink.

.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo