fbpx

Svájci Körverseny: Rui Costa végre betalált világbajnoki mezben!

Hasonlóan Philippe Gilbert-hez, a portugál Rui Costára is rátelepedett idén a világbajnoki trikó átka… egészen vasárnapig, a Lampre-Merida versenyzője ugyanis a sok második helyezés után végre megszerezte első győzelmét a szezonban. Nem is akárhol: a Svájci Körversenyen, ahonnan harmadszor vihette haza a sárga trikót.

Tour de Suisse 2014

Tour de Suisse 2014A kilencnapos rangos WorldTour-viadalon – amely a Dauphine mellett a Tour de France másik legfontosabb felkészülési versenye – Rui Costa egyre jobb formát mutatott. A technikás prológon még nem akart kockáztatni, így relatíve sok időt veszített. A következő napokon rendre a legjobbakkal érkezett és a 6. szakaszon már megmutatta milyen remek erőben van, hiszen nagyban segítette csapattársát, Sacha Modolo-t, hogy az 5. etapon aratott sikere után ismét sprintelhessen a győzelemért (Modolo végül 6. lett aznap).

A 7. szakaszon, a 24,7 kilométeres időfutamon a figyelemre méltó 3. helyet szerezte meg, 28 másodperccel lemaradva a sárga trikós német Tony Martin mögött, ekkor már sejteni lehetett, hogy a hétvégén a végső győzelemért fog küzdeni a hegyekben.

Tour de Suisse 2014

Szombaton és vasárnap két hegyi befutó várt a mezőnyre, a Lampre-Merida kapitánya 1:05 perc hátránnyal indult Tony Martinnal szemben, ami ledolgozhatónak ígérkezett, lévén Rui Costa jobb hegyen az időfutam-világbajnoknál. a Verbier emelkedőjén ennek ellenére nem sikerült megtörni a németet.

Tour de Suisse 2014

Már-már úgy látszott megismétlődhet a Volta a Algarve és a Párizs-Nizza körversenyeken szerzett összetett ezüstérmet, de a vasárnapi szakaszon a portugál világbajnok rácáfolt a kétkedőkre. Rui Costa már az utolsó előtti emelkedőn támadott Matthias Frank és Bauke Mollema társaságában, majd a Saas Fee hegyi befutóján szökevénytársait is lerázva szólógyőzelmet aratott. Tony Martint 2:08 perccel verte, így a sárga trikó is az övé lett, immár harmadszor, megszakítás nélkül.

Tour de Suisse 2014

Összetett végeredmény:

1 Rui Alberto Faria Da Costa (Por) Lampre-Merida 33:08:35
2 Mathias Frank (Swi) IAM Cycling 0:00:33
3 Bauke Mollema (Ned) Belkin-Pro Cycling Team 0:00:50
4 Tony Martin (Ger) Omega Pharma – Quick-Step Cycling Team 0:01:13
5 Tom Dumoulin (Ned) Team Giant-Shimano 0:02:04
6 Steve Morabito (Swi) BMC Racing Team 0:02:47
7 Davide Formolo (Ita) Cannondale 0:03:00
8 Roman Kreuziger (Cze) Tinkoff-Saxo 0:03:03
9 Janier Alexis Acevedo Colle (Col) Garmin Sharp 0:03:20
10 Eros Capecchi (Ita) Movistar Team 0:03:46

Fotók: Team Lampre-Merida sajtó – bettiniphoto.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo