fbpx

Startol a lengyel MTB-maraton magyarokkal – Bibi jelenti

Magyar mountain bike maratonisták részvételével veszi kezdetét csütörtökön Lengyelországban a négynapos Beskidy MTB Trophy, amiről terveink szerint napról-napra beszámolunk majd a Bikemagon.

Vas Péter és Kis József

Vas Péter és Kis József

Sok többnapos mountain bike maratonnal ellentétben ez nem páros, hanem egyéni verseny lesz,több mint 500 résztvevővel, 21 országból. A verseny hivatalos honlapja: http://en.mtbtrophy.com/

Istebna térségében 297 kilométer vár a bringásokra 10 530 m szinttel. A női maraton bajnok Dósa Eszter (Vitalitás SE-Scott-Nutrixxion) mellett gyakorlott megamaraton-menő mastereink, Kis József és Vas Péter (Merida Maraton Team CST) is indul, s persze kísérőjük Bibi is velük van, aki így számol be az előkészületekről:

Jó napot, jó szurkolást!

Bibi jelentkezik ismét, ezúttal Lengyelországból!

0-dik nap, este.

Idén úgy adódott, hogy Fiaink e négy napos rendezvényen teszik próbára magukat, aminek kísérőként, ismét részese lehetek. Feladataim részben csökkentek, részben nőttek. Mivel minden nap ugyanazon a településen van a rajt és a befutó is, így logisztikailag nemigen tesz próbára, ellenben most több ember lesz a kezeim közt. A két megszokott csapattagomon (Kis Józsi, Vas Peti) kívül, Kis Józsi barátai is számítanak áldásos tevékenységemre. Igazából a kíséretre is ezen apropóból lettem felkérve… És feltehetően Dósa Eszti is igénybe fogja venni szolgáltatásaimat, bár erről menet közben nem esett szó, lévén őt elkísérte barátja Szász Viktor is, aki gyanítom teljes körű repertoárral rendelkezik, Eszti ellátásában.

A leutazás rendben lezajlott. A hazai maraton versenyekről is többeknek ismerősnek tűnő terepjáróm (alias Sárkány) volt a legjobb választás, mert ugye 4 ember, 3 bringa, masszázságy, sok cucc, nagy matekolást és nem utolsó sorban elég sok lemondást kíván egy személyautótól, erre meg csak szórtuk fel a platóra az éppen kezünkbe eső dolgokat és mindennek volt hely. Vas Petivel ebéd után indultunk tőlük, és kevesebb, mint 2 órával később már Balassagyarmaton vártunk Viktorra, akit munkahelyi kötelességek gátoltak a kitűzött 15 órás indulásban, viszont Eszti addig szép sorjában lehozta felszerelésük 95%-át, és 16 óra környékén sikerült is rajtolnunk.

Ahogy a Taxi című filmben is elhangzott: “Jó sofőr, jó kasztni, nincs kockázat!”, így utunk meglehetősen ingerszegényre sikerült. Sárkány tette a dolgát, mi beszélgettünk. Időközben Kis Józsiék a nyíregyházi alakulattal már leértek, elfoglalták a szállást, felvették a rajtszámokat, majd egy helyi búfelejtőben múlatták az időt érkezésünkig. Ahogy befutottunk, elmentünk mi is elintézni a regisztrációt, majd egy gyors pizzázást csaptunk.

Miközben e sorokat írom (23:19) versenyzőink már gyűjtik az energiát az előttük álló megpróbáltatásokra (Viktor még azért valamit barkácsol Eszti gépén), különös tekintettel a holnapra várható esőzésre. Bepakoláskor szóba elegyedtünk egy helyi erővel, kinek elmondása szerint tele van köves-gyökeres szakaszokkal a holnapi etap, ami szárazon is nagy odafigyelést kíván, esőben meg pláne…! Hőmérséklet várhatóan kellemes lesz, remélem nem szaladnak bele ismét egy Szilvásváradhoz hasonló 5-6 fokba…!

Most már én is elrakom magam éjszakára! Holnap részletesebben írok a szállásunkról, ellátásról, és természetesen az első nap megpróbáltatásairól is, és lesznek képek is!

Üdv Mindenkinek!

Bibi

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo