fbpx

Specialized: van akinek nincs meg? – Pedelec Parádé 2019

Ha a Specialized neve szóba kerül, talán még kevésbé értő közönség számára sem okoz különösebb fejtörést kontextusba helyezni az 1974 óta működő amerikai gyártót. Csakúgy, mint a normál kerékpároknál, a villanybringa piacon is úttörőnek számítanak egyedi megoldásaiknak, innovációiknak, magas szintű dizájnjuknak köszönhetően. Lássuk be, joggal rajonganak érte gazdáik és sóvárognak utánuk leendő tulajdonosaik.

A 2014-es E szegmensben való megjelenésük óta folyamatosan olyan fejlesztésekkel állnak elő, amelyek futótűzként terjednek magazinról magazinra, lépéskényszerben tartva a konkurens gyártók fejlesztőrészlegét. Talán az első MTB kerékpárjuk, az 1981-ben piacra dobott Stumpjumper sikereihez lehet hasonlítani az elektromos piacon való szereplésüket.

A Specialized e-bike paletta alapját adó Brose motorgyártóval 2016-ban kezdtek kölcsönös együttműködésbe, ezek leginkább zabolátlan erejükről, magasfokú személyreszabhatóságukról híresek. 90 Nm maximális nyomatékkal képesek segíteni az erőátvitelünket, ami brutális adat. Egy jobb krosszmotor ennek a felére képes. De lássuk, hogyan is viselkedik egy ilyen bringa egy olyan embernél, aki tudja mit kell egy AM-Trail géppel kezdeni:

S lássuk nem egész két év alatt hova fejlődött:

Az Enduro kategóriában is villantottak egy nagyágyút, mégpedig a Turbo Kenevo-t. 180mm rugúttal, a kategória legrövidebb láncvillájával, alacsony súlypontjával és tágas pilótafülkéjével az arcodra ragasztott széles mosoly garantált, akár felfelé, akár lefelé haladsz ezzel a rombolóval:

 

A városi szegmens képviselői a Turbo Vado és a Como. Motorjaik és akkumulátoraik teljesen belesimulnak a vázba, felszereltségükben és hatótávolság tekintetében pedig a versenytársak megoldásai előtt járnak. Szlogenjük szerint a felgyorsult élet felgyorsult bringákat kíván meg:

A 2019-es paletta katalógusát itt találod:

A teszt lehetősége a következő bringákat érinti, nem említve a kiállított különlegességeket:

  • Vado men 4.0 L
  • Vado wmn 4.0 M
  • Vado wmn 4.0 S
  • Levo wmn ht comp 6fattie S
  • Levo ht men comp 6fattie L
  • Levo fsr st comp 29 M
  • Levo fsr men comp 29 M
  • Levo fsr men comp 29 L

 

A Specialized bringákról további információt a honlapjukon találsz: https://www.specialized.com/hu/hu

 

Várunk a Pedelec Parádén, ahova érdemes regisztrálni a kedvezményekért!

Maradjatok velünk és figyeljétek a Pedelec Parádé rovatunkba bekerülő cikkeket, hogy megismerhessétek a kiállítókat, megkapjatok minden információt az eseményről.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo