fbpx

Specialized nyári ruházat: Ruhákban is specialista

Akár csak a kerékpároknál, a Specialized ruhák terén is a csúcs minőséget képviseli, rengeteg időt töltenek teszteléssel, hogy megtudják, mi a legjobb a kerékpárosoknak. Hozzánk a legjobb mezeikből és nadrágjaikból érkezett pár darab, amit most bemutatunk.

Atlas comp xc

Specialized Enduro Comp és Enduro Comp 3/4 mezEnduro Comp

A neve már egyértelművé teszi, hogy ezeket a mezeket a Specialized enduro felhasználásra szánta. A két mez között mindössze csak az ujjuk hosszában és az elérhető színkombinációkban van különbség, a rövid ujjút a nyári meleg időre, a 3/4-es ujjút pedig kicsit hűvösebb időre tervezte az amerikai gyártó. Környezetbarát VaporRize alapanyagból készültek a mezek, ami nem vicc, újrahasznosított kávét és karbon szálakat is tartalmaz. Az Enduro Comp kitűnően szellőzik, az anyaga gyorsan felszívja az izzadtságot a bőrről és elpárologtatja azt, ennek a tulajdonságának köszönhetően nem kell az izzadtságban tocsognunk bringázás közben, hanem a legnagyobb kényelemben száguldozhatunk a traileken. A Specialized úgy tervezte meg, hogy a szabása ne legyen sem túl szűk, sem túl laza, pont aláférjenek a protektorok. Az oldalán található egy zippzáros zseb, ami pont alkalmas pl a telefonunk vagy a kulcsunk tárolására. A Specialized Enduro Comp hibátlan választás az enduro szerelmeseinek, mindent tud, amit egy enduro meznek tudnia kell, jól szellőzik, felszívja az izzadtságot, erős, könnyű, aláférnek a protektorok és a dizájn is a Specialized-hoz méltó. Kell ennél több?

JellemzőkEnduro Comp
-Enduro használatra tervezett kerékpáros mez
-Környezetbarát VaporRize anyag
-Jól szellőzik
-Könnyű
-Gyorsan felszívja az izzadtságot a bőrről és elpárologtatja
-Aláfér a védőfelszerelés is
-Zippzáros oldalzseb
-UV30 védelem
-Több színben
Bővebb információ: https://www.specialized.com/hu/hu/men/clothing/enduro-comp-jersey/127969 és https://www.specialized.com/hu/hu/men/clothing/enduro-comp-34-jersey/127731
Ajánlott fogyasztói ár: 17 600 Ft és 19 800 Ft

 

Specialized Enduro Pro nadrágEnduro Pro

A Specialized egy minden igényt kielégítő enduro nadrágot szeretett volna alkotni, amikor az Enduro Pro nadrágot tervezte. Az anyagát úgy választotta meg, hogy egyben strapabíró, könnyű és rugalmas legyen, ellenáll az ágaknak, esésekkor sem szakad le az emberről és elasztikusságának köszönhetően szabadon lehet benne mozogni. Egy vízlepergető bevonat is van a nadrág külsején, ez azért jó, mert harmatos fűben vagy gyenge esőben nem ázik el azonnal a hátsó felünk. A belső része patentok segítségével teljes egészében kivehető, mely valójában egy kitűnően szellőző, hálós, kantáros kerékpáros nadrág egy Body Geometry betéttel. A BG betétekről tudni kell, hogy nagyon kényelmesek, a Specialized sok-sok évek tapasztalatai után alkotta meg őket, és kifejezetten alkalmasak hosszú túrákra is. A belső rész hátuljára SWAT tároló zsebeket tervezett a Specialized, pont ott helyezkednek el, mint egy feszülős meznél, de ezeket a laza enduro mez eltakarja és nem fogunk kinézni XC-snek. A SWAT: Storage Water Air Tools mozaikszó, ami praktikus tárolási megoldásokat nyújt ezeknek a kellékeknek. Nem csak ruházati cikkeken, hanem egyéb tárolókon, kulacstartókon bringa vázakon is alkalmazott technológia ez, nem feltétlenül kell hátizsákot cipelnünk magunkkal ezeknek a tárgyaknak a bringázások alatt. A nadrág elején két zippzáras zsebet találhatunk, melyekbe a fontosabb tárgyainkat belerakhatjuk, bőven elfér bennük egy nagyobb mobiltelefon is. A szellőzést úgy oldotta meg a Specialized, hogy lézerrel vágott apró szellőzőnyílásokat a nadrágra és így nem veszített semmit az anyag a tartósságából. A derékrész tépőzárral szűkíthető illetve bővíthető, attól függően, hogy éppen mire van szükségünk. Az Enduro Pro nadrág tökéletesen illik a feljebb bemutatott Enduro Comp mezekhez, együtt egy kiváló kombinációt adnak.

Jellemzők
-Enduro használatra tervezett kerékpáros nadrág
-VaporRize anyag
-Rugalmas
-Jól szellőzik
-Könnyű
-Vízlepergető bevonat
-Kivehető kantáros lélegző belsőrész Body Geometry betéttel
-SWAT tárolózsebek a belsőrész hátulján
-Hálós, rugalmas kantár
-Két zippzáros zseb elöl
-Lézerrel vágott szellőző lyukak, melyek nincsenek hatással az anyag tartósságára
-Tépőzárral állítható derékrész
-UV50+ védelem
-Két színben
Bővebb információ: https://www.specialized.com/hu/hu/men/clothing/enduro-pro-shorts/127795
Ajánlott fogyasztói ár: 33 900 Ft

Atlas comp xc

Specialized SL Expert mezSL Expert

Az SL Expert mezt kifejezetten a versenyzők igényei alapján fejlesztette a Specialized, egy olyan mezt terveztek, ami akár egy egész napos kemény versenyen, edzésen is hű társa lesz a kerékpárosnak. Anyaga rendkívül jól elvezeti az izzadtságot és nagyon finom tapintású, jó érzés felvenni, hozzáérni, egyáltalán nem irritálja a bőrt (a legfinomabb tapintású mez, amit eddig fogtam), hosszútávon is megfelelő hőháztartást és kényelmes viseletet biztosít. Három klasszikus zseb található hátul, melyek közül az egyik izzadtságálló, ebbe a zsebbe rakhatjuk elektromos kütyüinket, amiket meg szeretnénk óvni a beázástól, sőt még egy fülhallgató kivezetés is tartozik ehhez a zsebhez. Elöl, mint minden mezen ebben a kategóriában, teljes hosszúságú zippzár van, mellyel pluszban szabályozhatjuk testünk hűtését. Maga a mez olyan, mintha a testünk része lenne, egyfajta második bőrrétegként viselkedik, pontosan felveszi testünk formáját. Nehezen tudok elképzelni jobb mezt a hosszú nyári edzésekre, mint a Specialized SL Expert-et. Több színben és méretben kapható, méretezése inkább a versenyző vonalat követi, tehát egy kicsit kisebbek, mint a hagyományos mezek.

JellemzőkSL Expert
-Versenyzésre tervezett mez
-VaporRize anyag
-Az izzadtságot rendkívül jól elvezető anyag
-Puha tapintású, a bőrt nem irritálja
-Három zseb hátul, melyek közül az egyik izzadtságálló
-Fülhallgató kivezetés
-Teljes hosszúságú zippzár elöl
-Form Fit, második bőrrétegként viselkedik
-Ideális társ a hosszú, kemény edzésekre
-UV30 védelem
-Több színben
Bővebb információ: https://www.specialized.com/hu/hu/men/clothing/sl-expert-jersey/127922
Ajánlott fogyasztói ár: 28 900 Ft

Atlas comp xc

Specialized Atlas XC comp nadrágAtlas XC

Az Atlas XC comp egy igazi univerzális MTB nadrág a benne található betéttel és sportos rövidnadrágnak tűnő megjelenésével. Jó választás azoknak, akik nem szeretik a hagyományos testre feszülő nadrágokat a kinézetük miatt, viszont maximálisan élvezni akarják a betétes nadrágok előnyeit. Anyaga remek ötvözete a rugalmasságnak, az alacsony súlynak, a tartósságnak és a lélegzőképességnek, tehát szabadon, akadálymentesen mozoghatunk benne, jól szellőzik, ellenáll a behatásoknak és könnyű. Nehezen hihető, hogy egy anyag mindezekre képes egyszerre, de így van. A kivehető belsőrészben Body Geometry betét található, mellyel az egész napos bringázások sem fognak rémálommá vállni. Két zippzáras zsebet tervezett a Specialized a nadrág elejére, amikbe egész nagy tárgyakat is belerakhatunk, mint pl egy mobiltelefont. Derékrésze tépőzárral igény szerint szűkíthető vagy bővíthető. Két színben és több méretben elérhető ez a kiváló, fekete színben akár utcára is viselhető több funkciós kerékpáros nadrág.

Jellemzők
-Széleskörben használható MTB nadrág
-VaporRize anyag
-Rugalmas
-Jól szellőzik
-Könnyű
-Kivehető lélegző belsőrész Body Geometry betéttel
-Két zippzáros zseb elöl
-Tépőzárral állítható derékrész
-UV50+ védelem
-Két színben
Bővebb információ: https://www.specialized.com/hu/hu/men/clothing/atlas-xc-comp-shorts/128016
Ajánlott fogyasztói ár: 34 800 Ft

 

Atlas comp xc

Specialized Deflect Comp szélkabátDeflect Comp Wind Jacket

Nyáron is előfurdulhat, hogy szükségünk van egy szélkabátra, képzeljük csak el, hogy felmegyünk a magas hegyek közé, ahol kicsit szitál az eső, sötétek a felhők és a hőmérséklet 10-15 fokkal is alacsonyabb, mint a hegy lábánál és valahogy le kell jutnunk a hegyről. Ekkor nincs más teendőnk, mint elővesszük a zsebünkből a Deflect Comp szélkabátot és anélkül, hogy megfagynánk, nekivágunk a lejtőnek. Én már átéltem ilyet, csak nálam sajnos nem volt szélkabát, ezért gondban is voltam a lejtőn a hideg miatt. A Deflect Comp szélkabát alapanyagaként a Specialized a Silver35-öt választotta, mely ellenáll a szélnek és vízlepergető hatású. Azért, hogy ne főjünk meg a kabátban a gyártó szellőzőlyukakat tervezett a hónaljhoz, itt tud távozni a felesleges pára. A teljes hosszúságú zippzár végére egy állvédő került, hogy megvédje állunkat az irritációtól és a becsípődéstől. A kabát nagyon kis méretűre összehajtható, ehhez segítségünkre van a saját zsebe, amibe pont belefér és ezután már a mezünk zsebében is tárolhatjuk.

Jellemzők
-Hűvös időre tervezett szélkabát
-Silver35 alapanyag
-Vízlepergető
-Szellőzök a hónaljnál
-Teljes hosszúságú zippzár állvédővel
-Fényvisszaverő logó
-A kabát a saját zsebébe összehajtható rendkívül kis méretűre
Bővebb információ: https://www.specialized.com/ie/gb/ftr/winter-apparel/mens-outerwear/deflectcompwindjacket/113987
Ajánlott fogyasztói ár: 19 190 Ft

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo