fbpx

Specialized Hat-Neck Warmer sapkasál

Bár nem védi egyszerre a nyakat és a fejet, a Specialized eme ruházati érdekességére szerintünk a „sapkasál” elnevezés illik a legjobban. A Hat-Neck Warmer ősztől tavaszig tehet jó szolgálatot: ha éppen arra van szükség, biztosítja a fej hőszigetelését és a homlokrész fokozott védelmét, ha pedig a sisak alatt sapkát viselünk, a nyakat és az arcot védve előzheti meg a torok kihűlését.

A lehető legmagasabb szintű bicajokat kínáló, így mára már nemcsak a kerékpáros berkekben ismert amerikai márka a ruházat terén is kamatoztatja páratlan fejlesztőkapacitását és szakismeretét. A Specialized a világelsőség érdekében mindent bevet: a kerékpárok számára légcsatornát épít, a ruházatot pedig a legfejlettebb alapanyagokból, a felhasználásnak megfelelő gondos tervezéssel készíti. A márkanévhez illően a nagy „S” betűvel ellátott termékek a funkcionalitás szerint „specializáltak”, de akad olyan is, amelyik többfunkciós, így rugalmas felhasználást tesz lehetővé. A Hat-Neck Warmer „sapka-sál” egyértelműen az utóbbi kategóriába sorolható. A cél nem a tökéletes bukó alatti sapka vagy a bicajos nyaksál megalkotása volt, ezzel szemben a kerékpáros ruházati kiegészítők jolly-jokerévé válhat.

Biztosítja a fej hőszigetelését és a homlokrész fokozott védelmét..

Biztosítja a fej hőszigetelését és a homlokrész fokozott védelmét..

Az alapanyag egy relatíve vékony, rugalmas, belül bolyhos béléssel ellátott Soft Pile technikai szövet. Kialakítása megelőzi a göbösödést, felül egy zsineggel húzható össze, így nyílásmérete tetszőlegesen szabályozható. Ha sapkaként viseljük, teljes összehúzás mellett kiváló hőszigetelést kapunk, de lehetőség van a nyaki légrés szabályozására is. A kialakítás egyetlen buktatója az esetleges anyagtorlódás – nevezzük göbösödésnek -, amelyet a gyártó által alkalmazott speciális alapanyag szerencsére kiiktat. Ez köszönhető részben a textil rugalmasságának, másrészt a szálak sem hajlamosak az egymásra tapadni. Egyértelmű, hogy a ruhaiparban tevékenykedő legtöbb tervezővel szemben a Specialized szakemberei valódi kerékpárosok, tudják, hogy milyen megoldásokra van szükségünk!

A Hat-Neck Warmer esetében a befülledéstől sem kell tartani, mivel a Soft Pile technikai szövet nedvességelvezető tulajdonsággal is rendelkezik, emellett lehetőség van arra, hogy a fejtetőn a hő és a testpára távozásához nyílást hagyjunk. A nappali felmelegedés során a sapkából egy mozdulattal sál lehet – ha nincs összehúzva a felsőrész, még a fejvédőt sem kell levenni a művelethez.

A Soft Pile technikai szövet nedvességelvezető tulajdonsággal is rendelkezik...

A Soft Pile technikai szövet nedvességelvezető tulajdonsággal is rendelkezik…

Az alul nem egyenes szabás a fület is valamelyest beborítja. Sálként, arcvédőként használva 90 fokban elfordítottuk, így jobban védi a légcsövet, hátul pedig a csigolyát. A „sapka-sál” egy méretben kapható, de ez szerintünk egyáltalán nem jelent hátrányt. Az alapanyag rugalmassága bőven kompenzálja a fejméretet, másrészt a ruhadarab nem feltétlen a tökéletes illeszkedést célozza meg. Habár a Hat-Neck Warmer nem tekinthető a kerékpáros ruhatár nélkülözhetetlen elemének, számos esetben hasznos kiegészítő. Mi gyakrabban viselnénk a mindennapokban, mint kerékpáron, de ez ízlés kérdése. Ami elvitathatatlan, a Specialized Hat-Neck Warmer-nek tényleg van létjogosultsága!

A zsineggel tetszőleges méretűre húzható össze az egyik nyílás...

A zsineggel tetszőleges méretűre húzható össze az egyik nyílás…

Jellemzők:

  • sisak alatt, sálként vagy arcvédőként viselhető téli “sapkasál”
  • szél elleni védelem
  • Soft Pile technikai szövet
  • hatékony izzadságelvezetés
  • kényelmes viselet többféle variációs lehetőséggel
  • antiallergén bevonat
  • ergonomikus varrások
  • fekete színben

Ajánlott fogyasztói ár: 5690 Ft

További információ a forgalmazó honlapján.

teliruha_kiegeszitok_38

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo