fbpx

Sorszámozott mellényt a kerékpárosoknak és vállalják a felelősséget!

Feltehetően minden kerékpárosnak borsódzik a háta tőle, hogy sorszámozott láthatósági mellényt kelljen viselnie, de azt az igényt már nehéz támadni, hogy aki részt vesz a közlekedésben, az vállalja a felelősséget, ha szabálytalanság miatt kárt okoz.

melleny

A Gój Motoros Egyesület borzolta a kedélyeket a minap azzal a felhívásukkal, hogy sorszámozott láthatósági mellény viselésére köteleznék a kerékpárosokat, hogy ezek alapján azonosíthassák a szabálytalankodókat, akik mindeddig a helyszínt elhagyva megúszták a felelősségre vonást. A Gój Motoros Egyesület képviselője a Főpolgármesteri Hivatalban lobbizott a kerékpárosok megrendszabályozásáért, a sorszámozott mellényen kívül kötelező felelősségbiztosítást írnának elő a bringásoknak is, később pedig jogosítványhoz kötnék a kerékpáros közlekedést.

A sajtóban több helyen is megjelent információk alapján Tarlós István főpolgármester is “vevő volt” az elképzelésekre, aki korábban már kilátásba helyezte például a budapesti buszsávok használatának felülvizsgálatát. A kötelező láthatósági mellény – főleg sportolók számára – nyilván vadul hangzik, de abban egyet kell értenünk, hogy a kötelező felelősségvállalás jogos igényként merülhet fel a közlekedésben részt vevő partnerek felől. Az azonosítás persze nyilván megoldható lenne másképpen is, ha már “rendszámban” gondolkoznak, azt el lehetne helyezni például fejvédő felületén, amit sokkal több értelme lenne kötelezővé tenni (saját biztonságunk érdekében, mint a láthatósági mellényt…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo