fbpx

SKS-Germany 2018-as újdonságok

Ha van kerékpárunk, megfelelő ruházatunk és motivációnk, akkor miénk az országút, irány a természet! Sok esetben a képlet nem ilyen egyszerű: a bicajt a kívánt feladatra fel kell készíteni, ami állhat a célnak megfelelő kiegészítők felszereléséből vagy mondjuk a rendszeres karbantartáshoz szükséges eszközökből. A kerékpározás élményét a kiegészítők teszik teljessé, az SKS-Germany márkanév e téren évtizedek óta a megbízhatóság és magas minőségi színvonal szinonimája.

A kor követelményeinek megfelelő új kerékpáros kiegésztők…

Ha kerékpártúrára indulunk, mindenképpen szükségünk lesz pumpára, zsebszerszámra, kulacsra és váztáskára. A mindennapi közlekedés fontos kelléke a sárvédő, az erős fényű, praktikusan kezelhető világítás és a nadrágszárvédő. Az SKS-Germany széles palettáján a felsorolt kiegészítők mind-mind szerepelnek, további hasznos eszközökkel kiegészítve. Idén a választék tovább bővül kerékpár-karbantartáshoz fejlesztett tisztítószerekkel és az e-bike szegmens számára készült termékekkel.

Intelligens világításrendszer e-bike használatra

Miért érdemes SKS-Germany terméket választani a kerékpár-kiegészítők tengernyi kínálatából? A 90 éves múltra visszatekintő márka szigorú minőség-ellenőrzés mellett a mai napig Németországban gyártja egyedi fejlesztésű, innovatív technológiát alkalmazó termékeit. A magas színvonalú kerékpáros kiegészítőkről méltán híres márka esetében a “gyártás” kifejezés a teljes produktumot jelenti, annak minden részegysége a korszerű SKS-Germany üzemben készül. Így a cég nyugodt szívvel kínálhat 5 év garanciát minden egyes termékére.
[divider scroll_text=””]

Volt érdeklődés az SKS-nél – nem meglepő, hisz egyre többen közlekednek kerékpáron!

A sárvédő és az SKS-Germany név szorosan összefonódik, a márka az alkatrésztípus világhírű specialistája. Évtizedek óta az ipar legjobb vízfelverődést csökkentő eszközeit kínálja, legyen szó MTB, városi, túra- vagy suhanó “verseny” kerékpárról. Az SKS-Germany palettáján bármely típus számára találunk minőségi alapanyagokból készült, pontosan megtervezett, megbízható sárvédőt.

SKS-Germany Edge Al: klasszikus megjelenés, alumínium alapanyag…

 

Ebben a termékszegmensben valódi csemege az SKS-Germany Edge Al, amely kifejezetten a city és trekking kerékpárok számára kínál optimális megoldást. A klasszikus megjelenés titka a hagyományos pálcás rögzítés és az alumínium alapanyag, amely üde színfolt a manapság túlnyomó részt műanyag sárvédők között. Az erős ötvözött könnyűfém stabil kialakítást tesz lehetővé – akár három felfogatási pont is elegendő a zaj- és rezgésmentes használathoz. A rögzítéshez tehát nincs szükség csomagtartóra, a kerékpár megjelenése az Edge Al felszerelésével letisztultabb, elegánsabb. Ez utóbbit erősíti a múltidéző peremes kialakítás.

Az SKS-Germany Edge Al 2018 januárjától lesz kapható a hazai kerékpár-kereskedésekben, ideálisan 35-42 mm széles köpennyel szerelt 28″-os (700C) kerekekhez passzol. Az első elem 740 mm hosszú, a hátsó 1200 mm, tömegük a szerelékkel együtt 543 gramm.Ugyancsak jövő évi SKS-Germany újdonság a Velo 65 MTB 29, a közkedvelt Velo 42 29er MTB kerékmérethez készül “nagytestvére”. Sokan megtapasztalták, hogy nem könnyű a „nagykerekű” montikhoz minőségi sárvédő-megoldást találni: az SKS-Germany fejlesztők ebben segítenek. Az univerzális felszerelhetőség elengedhetetlen, hisz a mai MTB kerékpárok vázkialakítása igen sokszínű, a rögzítőpontként funkcionáló vázcsövek szokatlan formát ölthetnek. Az új Velo sárvédő esetében a tartópálcák hossza és szöge tetszőlegesen állítható, a vázhoz stabil U-elemekkel rögzül. Akár 2,35″ szélességű köpenyek esetében is kellő védelmet biztosít a felverődő szutyoktól.A Velo 65 MTB 29 idén novembertől komplett szettben is kapható lesz a hazai kerékpár-kereskedésekben. Alapanyaga kompozit műanyag, tömege párban mindössze 290 gramm. Az SKS-Germany Velo sorozat többféle kerékmérethez biztosít minőségi sárvédőt, MTB, trekking, cross, városi és gyermekbicajokhoz egyaránt. A Velo speciális sárvédő abban az éretelemben, hogy pálcával vagy pálca nélkül is használható. A szokványos műanyag sárvédőkkel szemben – kialakításának köszönhetően – pálca nélkül is stabil, így megőrzi a pálca nélküli sárvédők nagy előnyét, a mobilitást. Száraz évszakokban egy mozdulattal le- és felszerelhető, a nedves évszak beköszöntével pedig a pálcával kiegészítve egy „fix”, stabil rendszert alkot. Opcionálisan 3,4 mm-es rozsdamentes acél pálcákkal is használhatóak, ezek szerszám nélkül felcsatolhatóak, nem szükséges méretre vágni őket.

A Velo “család” – praktikus, többfunkciós megoldás majdnem minden kerékpártípushoz…

A harmadik 2018-as újdonság az X-Guard, a sárvédők “jolly jokere”. Fő erénye, hogy bármilyen kerékmérethez és -típushoz alkalmazható, lévén kizárólag a váz alsó csövére rögzül. Felszerelése gyerekjáték, két tépőzáras pánt megszorításával zajtalan, stabil védővel róhatjuk az utakat, ösvényeket. Mivel fel- és leszerelése másodpercek műve, akár reggel indulás előtt eldönthetjük, hogy szükségünk lesz-e rá. A kor szellemében pántja akár az e-bike akkut is körüléri, megvédve az értékes alkatrészt a felverődő csapadéktól vagy kövektől. Habár az X-Guard által nyújtott csapadékvédelem nem ér fel a hagyományos kereket körülölelő típussal, az elvitathatatlan előnyök sokat nyomnak a latban: bármikor, bármilyen kerékpáron alkalmazható (például az egyre divatosabb 27,5”+ kerékmérettel is), pillantok alatt “bevethető”, és nem utolsósorban a felfröcskölés egy része nem a lábunkon landol.

Az új SKS-Germany X-Guard a Velo65-tel együtt nemsokára a boltokban, tömege mindössze 145 gramm, 26-29″-os kerekek közül bármelyiket kiszolgálja. A mindennapokban az egyszerű megoldások bizonyulnak a leghasznosabbnak!

Mennyi munkaórát spórolhatnak meg a szerelők ezzel az aprósággal!

Még a sárvédő témához tartozik, hogy az SKS-Germany jóvoltából végre-valahára külön teleszkópvilla-szárra optimalizált bilincs-konzol is kapható lesz, azaz nem kell többé “sufnituning” az első sárvédő telóra történő felszereléséhez. Halleluja! Józan paraszti ésszel ezt a mindennapos szerelési problémát már sok-sok évvel ezelőtt meg kellett volna oldani – az SKS-Germany most lecsapta a magas labdát, látszólag védhetetlenül!

Továbblépve a Eurobike-on bemutatott SKS-újdoságok sorában, vessünk egy röpke pillantást az új kulacstartókra és kulacsokra! A kerékpár egyéb technikai megoldásaihoz képest rendkívül egyszerűek, mégis párját ritkítja a tökéletes kulacsrendszer! Nézzük a gyakran előforduló hibákat:

  • nehézkes a kulacs behelyezése és kivétele,
  • idegesítően zörög,
  • a kulacs önálló életre kel,
  • a csutora nehezen nyitható,
  • orrán-száján ereszti a folyadékot,
  • mellékízt ad.

És akkor még nem említettük a gyakori esetet, amikor a tartó alumíniumoxiddal koszolja be a kulacs felületét, lefele a vázon pedig nehezen eltávolítható szennyeződést hagy…

Ha az SKS-Germany termékfejlesztésbe kezd, nem végez félmunkát. A kiállításon bemutatott Velocage tartó és a Trinkflasche kulacs a fent említett hiányosságoktól garantáltan mentes. Úgy simulnak egymáshoz, mint a kesztyű a kézhez, ezáltal nem zörögnek, mondhatni “vigyáznak egymásra”. A műanyag Velocage nem szennyez, a Trinkflasche pedig cseppmentesen záródást, kényelmes fogást és antibakteriális belső bevonatot kap. A tartó mindössze 40 grammot nyom, négy színben kapható, a kulacs két méretben, választhatóan MTB és “road” dizájnnal kerül a boltokba. Még a kulacsfeliraton is szerepel: “Made in Germany!”

Az SKS-Germany jövő évi kínálatában ugyancsak újdonságot jelentenek a kerékpár-karbantartáshoz szükséges tisztítóanyagok. Az elnevezések pragmatikus gondolkodást követnek: az új Wash Your Bike hatékony tisztítószer, amely citrus illatával teszi kellemesebbé a bicajmosás nem épen felemelő élményét. Könnyen lebomló, környezetbarát anyag, mindenféle olajfolttal, szennyeződéssel könnyedén megbirkózik. Alkalmazható vázra (akár karbonra is), alkatrészekre, koszos láncra-lánckerékre egyaránt. Az applikálást követően hagyni kell “dolgozni”, majd a kosszal együtt lemosandó!

Minden SKS termék házon belül készül!

Az ugyancsak egyszerű, de találó elnevezést kapott SKS-Germany Save Your Frame a vázon vékony, átlátszó viaszréteget képez, óvva a fényezést a környezeti hatásoktól. Víztaszító, így a szennyeződés sem tapad az általa kezelt felületre, tartós, tehát heteken keresztül nyújt hatékony védelmet. Bármilyen váztípus és alapanyag esetében alkalmazható, a fényezés lehet matt vagy fényes, ráadásul még a műanyag- vagy gumifelületnek is jót tesz. Felhordása egyszerű, egyenletes bevonatot képez.

A sor végére még egy további érdekesség: 2018-ban az e-bike kerékpárok számára az SKS-Germany “Monkey Link” néven külön kollekcióval jelentkezik. A sokat látott Bikemag stábot is lehengerelte a világítással ellátott, mágneses(!) rögzítést alkalmazó sárvédő-szett, természetesen e-bike rendszerbe integrált energiaforrással. A Monkey Link kulacstartó és kulacs ugyancsak mágneses rögzítést kap, így a vázzal szemben minimális helyigényt támaszt. A Monkey Light világítás-család egységes, átgondolt rendszert képez az elektromos kerékpárokon, az SKS-Germany rögzítőkonzolt tartalmazó kormányszárat és nyeregszárbilincset is kínál hozzá a letisztult megjelenés jegyében! Számos egyéb érdekes fejlesztés került az SKS-Germany Monkey Link sorozatba, amely szerintünk a nem e-bike használók számára is vonzó lehet. Bíztató fejlesztés, várjuk a folytatást!

További információ a forgalmazó honlapján. Az SKS gyárban jártunk írás pedig itt olvasható.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo