fbpx

Santos Tour Down Under: Greipel jött, jött, jött és győzött (videó)

A várakozásoknak megfelelően mezőnyhajrával zárult a Santos Tour Down Under 1. szakasza. A  Port Adelaide és Lyndoch közötti 145 kilométeres táv végén André Greipel (Lotto-Soudal) lendíthette először magasba karját. 

A nap magányos harcosa, azaz szökevénye Will Clarke (EF Education First-Drapac p/b Cannondale) volt, aki eredetileg Nic Dlamini (Team Dimension Data for Qhubeka) és Scott Bowden (UniSA-Australia) társaságában lépett meg a mezőnytől. Clarke 30 kilométerrel a vége előtt szabadult meg társaitól, de végül 10 kilométerrel a cél előtt őt is befogta a mezőny.

A hajrában az Elia Vivianiért hajtó Quick Step Floors csapata mutatkozott dominánsnak, de az utolsó pár száz méteren jól helyezkedett a Mitchelton-Scott és a Bora-hansgrohe csapata is. André Greipel nagyjából 150 méterrel a cél előtt indított hátrébbról, határozottan és magától értetődően jött előre vetélytársai között. Lendülete végig kitartott. Ezzel Greipel begyűjtötte 17. szakaszgyőzelmét a Santos Tour Down Underen. Fun fact: Lyndoch egyike azon településeknek, melyet egykoron német telepesek alapítottak.

Videó a véghajráról:

Top 10 a szakaszon:

1 Andre Greipel (Ger) Lotto Soudal 3:50:21
2 Caleb Ewan (Aus) Mitchelton-Scott
3 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
4 Elia Viviani (Ita) Quick-Step Floors
5 Simone Consonni (Ita) UAE Team Emirates
6 Phil Bauhaus (Ger) Team Sunweb
7 Nathan Haas (Aus) Katusha-Alpecin
8 Matteo Montaguti (Ita) AG2R La Mondiale
9 Ramunas Navardauskas (Ltu) Bahrain-Merida
10 Riccardo Minali (Ita) Astana Pro Team

Kép forrása: facebook.com/tourdownunder

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo