fbpx

Salbutamolra pozitív a Giro d’Italia kétszeres szakaszgyőztese

A Lampre-Merida Team közleményben jelentette be, hogy a csapat belső szabályzatát követve ideiglenesen felfüggesztik a Giro d’Italia- n két szakaszt nyerő Diego Ulissi versenyeztetését.

DIego Ulissi (Fotó: Stefano Sirotti)

DIego Ulissi (Fotó: Stefano Sirotti)

Az olasz kerékpáros ma kapott értesítést a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől (UCI), ami szerint a Giro d’Italia 11. szakaszán leadott vizeletmintájában (május 21.) abnormálisan magas volt a salbutamol koncentrációja, 1900 ng/ml, a megengedett 1000 ng/ml-hez képest.

Fontos rámutatni, hogy a doppingkontroll előtt Ulissi a Lampre csapatorvosával, Dr. Carlo Guardascionéval bejelentette, hogy két befújásnyi Ventolint (egyenként 100 ng salbutamol) nyomott a verseny előtt, a szakaszon pedig paracetamolt adott neki a versenyorvos egy bukást követően.

A Ventolin használata megengedett és szükséges is volt, mivel Ulissi asztmás betegségben szenvedett, és ahogy mindig is, a Ventolin befújását bejelentették. (Nemrég Chris Froome is hörgőtágító gyógyszert fújt be magának a Criterium Dauphene-en, ahol az UCI engedélyezte is a használatát – a szerk.)

Miután a csapat felfüggesztette, Ulissi természetesen kéri a B-minta vizsgálatát, jelenleg úgy néz ki, nem vehet részt az olasz válogatott közelgő edzőtáborában. Ulissi és a csapat orvosi stábja azt próbálják kideríteni, miért lehetett a salbutamol koncentrációja ilyen magas a mintában, ha csak két befújásról volt szó.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo