fbpx

Rudy Project 2017: “mellesleg” baromi jó cuccok!

Elég nehéz volt a 2017-es prezentációra figyelni úgy, hogy ilyen hostess lányok keringtek körülöttünk! Persze remélem azért a lényeg megmaradt, mivel jövőre is több lényeges újdonság lesz az olasz gyártótól, akinek standján még a tulajdonos Barbazza család is jelen volt.

Hát igen :D

Hát igen 😀

Kezdjük rögtön az elején a legújabb modellel. Idén teszteltül a csúcs Tralyx-et, ami brutálisan eltalált szemüveg, de nyilván ehhez igazodik az ára is. Az új Fotonyk hasonló felépítésű, de egy-két helyen változtattak rajta, és máris barátibb áron kerül a forgalomba. Egyrészt a szárvég gumikat elhagyták és Grilamidból készülnek.

Lehetőségek széles tárháza színben, lencsében

Lehetőségek széles tárháza színben, lencsében

Mivel a sajtóanyaghoz kaptunk egy-egy szemüveget is, ezért már most azt mondom, hogy mindenki jól járt ennek a pár eurós guminak az elhagyásával. Cserében jóval elérhetőbb a hazai bringások számára. Sőt! A lencse aljára fel tudsz pattintani gumírozott védőket, melyekből jelenleg négyféle szín lesz kapható párezer forintért, és könnyen cserélhetőek. A lencse pozíciója kétállású, mert kihúzható egy másik pozícióba is ahol kis szellőzőnyílások bukkannak elő ami párás időben, vagy hidegben hasznos lehet.

A hazai piacon több szempontból is tarolhat!

A hazai piacon több szempontból is tarolhat!

Maga a Fotonyk nyolcféle keretszínnel érkezik és párosítható lesz vele a szokásos smoke black, multilaser orange, és multilaser blue lencsék mellett a fényre sötétedő és törhetetlen ImpactX 2-es lencse és a látáskorrekcióval élők számára elérhető lesz a keret belsejébe pattintható INSERT, a keretbe, a nem dioptriás lencse helyére pattintható OPTICAL DOCK, valamint a lencse anyagában, teljes keresztmetszetében dioptriázott – és akár fényre sötétedő) DIRECT megoldás is!

Utcán is simán megállja a helyét

Utcán is simán megállja a helyét

Szintén új modell az akár utcán is hordható Airgrip, melynek érdekessége, hogy polikarbonát alapanyagú fényre sötétedő PHOTOCLEAR lencsével érkezik (ami sokkal kedvezőbb árú, mint az ImpactX2, de lassabban sötétedik és szűkebb a munkatartománya is), a matt fekete, és „lézer” narancs illetve kék mellett. A csúszásgátló gumírozás a szárak belsejébe került, és szintén cserélhető, sőt a szettben kapod a kis „cápafarkas”-t is, ami véd a szél és vízpermet (hajózás) vagy az erős napsugárzás (hegymászás) ellen is. Lime, Orange Fluo, Black és White színekben lesz elérhető hozzá a színes gumírozás. A kis háromszög alakú nyílások a szellőzésre szolgálnak, akárcsak a lencse kivágása.

Némi változás a Tralyx-nél

Némi változás a Tralyx-nél

A már említett Tralyx csúcsmodell széria is bővül, méghozzá dioptriázhatósággal és másik mérettel. A normál és SX méretek mellett az időfutam- és országúti bringások (valamint sportlövészek) számára érkezik az XL. Természetesen keret és lencse színekből többféle is kapható lesz a kedvező árú matte black/smoke black kombótól a csúcs ImpactX lencsés kivitelekig.

rudy_project_intuition_3

Dioptriás szemüveg fronton tovább bővül az általunk is tesztelt utcai, de sportolásra is alkalmas Intuition lencse opciója. Akár fényre sötétedő Transition VII-est is kérhetsz hozzá, a lehetőségeknek csak a pénztárcád szabhat határt! Illetve a népszerű Spinhawk-ból érkezik a Slim kivitel ami keskenyebb lencsével készül, így nem lesz akkora „szélvédő” előtted, ami valakinek sokkal jobban áll. A választás lehetősége minden esetre meglesz.

2017_rudy_project_szemuveg_bukosisak 12 (1)

Sisak fronton egy újdonság érkezik Racemaster néven és rögtön a trónra ül csúcsmodellként. Biztonság és kényelem egyben. A biztonságot a MIPS technológia beépítése jelenti, vagyis olyan belső réteget alkalmaztak, ami ütés hatására el tud mozdulni, így még jobban eliminálva a fejedet érő ütést. Persze lesz kedvezőbb árú MIPS nélküli kivitel is, ami szintén bőven túlteljesíti a sisakokra kiírt normákat. Mert ugye az egy csillagos törésteszttel rendelkező autó is megfelel az autókra vonatkozó teszten, de azért egy négy vagy ötcsillagosba szívesebben ülnél. Hogyan érték ezt el? HexoCrush néven kifejlesztettek egy új ütéselnyelő EPS szerkezetet. Itt a két réteg kvázi „csúcsokon” keresztül kapcsolódik egymáshoz és a két különböző sűrűségű hab kiválóan elnyeli az ütéseket.

Ide csúszik be a szemüveg szára

Ide csúszik be a szemüveg szára

A sisakhoz jár majd egy éves ingyenes regisztrációs kód az ICEDOT sürgősségi azonosító- és bejelentőrendszerhez, mely segítségével a kiérkező mentősök könnyebben tudnak ellátni, ha nem vagy eszméletednél. Felszerelhető a sisak hátsó részére az ICEDOT szenzor is, ami a G-szenzornak köszönhetően automatikusan riasztást küld ha akkorát esel, hogy segítségre szorulsz. De ezt külön kell megvásárolni. Ha már kényelmet emlegettünk, akkor említsük meg, hogy a Racemaster-ben a legfejlettebb RSR9-es fejméret állító rendszer található. Aki rakta már be a szemüvegét a sisakba és esett ki neki onnan, az biztosan áldani fogja az új „garage” névre hallgató megoldást. Ez egy gumírozott „háló”, ami nem engedi kicsúszni a szemüveget és megakadályozza, hogy a fejedhez érjenek a szárak. A kiváló szellőzésről 17 nyílás gondoskodik, és 270 grammot nyom a sisak.

A MIPS kivitelből fekete és fehér szín lesz elérhető, a többi modell kiegészül a yellow fluo, és titanium red színnel is, illetve mivel a Bahrain Merida profi országúti csapat is Rudy Project sisakot fog használni, ezért jön egy eléggé megosztó arany színű kivitel is.

És ha MIPS: a Rudy Project sisak kínálatában a belépőszintű RUSH modell is megkapja ezt a technológiát, így már negyvenezer forint körüli áron kaphatunk extra védelmet biztosító sisakot az olasz gyártó kínálatából!

Az aero Boost sisak azért késett idén mert versenyzői visszajelzések alapján újratervezték a homlok szivacsozást!

Az aero Boost sisak azért késett idén, mert versenyzői visszajelzések alapján újratervezték a homlok szivacsozást!

A Rudy Project sisakokat, és szemüvegeket keresd a forgalmazó weboldalán illetve országosan a partnerboltjaikban!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo