fbpx

Red Dot Design díjban részesült a Cube Elite Hybrid

A hazánkban is rendkívül népszerű Cube a legtöbb kerékpár-kategóriában képviselteti magát, az utóbbi években a Pedelec-ek, azaz az elektromos rásegítéssel működő kerékpárok piacán is kimagasló megoldásokkal jelentkezik. Legújabb fejlesztése ötvözi a hobbicélú MTB felhasználásra tervezett kerékpárkialakítást az elektromos rásegítés lehetőségével, emellett az Elite Hybrid HPC SLT 29 modell forradalmi újításokat is tartalmaz.

cube_hybrid_mtb_3

A német gyártó új MTB-Pedelec (az újabb elnevezés szerint E-Mountain bike) modelljének átgondolt fejlesztését a 2014-es Eurobike Awards zsűrije ugyancsak nagyra értékelte, és beválasztotta az év legkiemelkedőbb 12 kerékpár-technikai fejlesztése közé. Ezt az innovációs díjat minap egy újabb jelentős elismerés követte: a nemzetközileg leginkább elismert formatervezői díjat, a Red Dot Design Award-ot a Cube Elite Hybrid szintén “bezsebelte”. A Red Dot Design egyáltalán nem nevezhető szűk látókörűnek: 25 országból 38 elismert ipari- és formatervezéssel foglalkozó szakember szavaz az adott év legkiválóbb megoldásairól, amelyre a világ minden részéről idén 4928 nevezést nyújtottak be a gyártók.

cube_hybrid_mtb_5Természetesen nemcsak az Elite Hybrid HPC külső megjelenését, fejlett formai megoldásait díjazta a zsűri, hanem azt kipróbálva megbizonyosodott annak kiváló működéséről is. A hosszas procedúrát követően a zsűri az év legmagasabb szintű E-Mountain bike és Pedelec megoldásának kiáltotta ki, amely talán nem is meglepő az Eurobike elismerés, illetve számos a nemzetközi szaksajtóban megjelent teszt tükrében.

eurobike2014_award_gold_10-640x534

A Red Dot Design Award zsűrije kiemelte az Elite Hybrid HPC SLT 29 mindössze 16,9 kg-os tömegét, amely ennek ellenére a kerékpáros alatt rendkívül stabil, illetve megfelelően “izmos” a legújabb fejlesztésű, kiváló működést biztosító – hazai gyártása révén nekünk igazán kedves – Bosch motoregységgel.

cube_hybrid_mtb_4

cube_hybrid_mtb_2A Cube új fejlesztésű karbonváza tökéletesen integrálja a Miskolcon előállított új Bosch motoregységet, az akku innovatív elhelyezése ugyancsak kiváló megoldás, védi az értékes tartozékot a terephasználat során bekövetkező sérülésektől. Ráadásul ez a megoldás nem is nehezíti meg a kerékpár feltöltését, lévén az integrálás ellenére könnyedén kiemelhető. A vázat a kerékpáros és a motor együttes erőkifejtése tükrében tervezték, így minden eddiginél stabilabb, mindazonáltal tömege rendkívül alacsony. A zsűri véleménye szerint a Cube Elite Hybrid bizonyítja, hogy az integrált megoldások, a merev szerkezet kis tömeg mellett is megvalósítható – köszönhetően az innovatív tervezésnek és technikai megoldásoknak.

A Elite Hybrid HPC modellről további információ itt található.

cube_hybrid_mtb_6

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo