A szombati bringázás vagy pihenés és az ebéd után egy érdekes programot szeretnénk figyelmetekbe ajánlani! Az első, igen színvonalas szeminárium után a Bringabanda több hasonló programot is szervez, a mai lesz a második alkalom.
A BRINGABANDA SZEMINÁRIUM II. előadásának programja:
Időpont:2013 november 30. szombat 15.00 – 18.00, utána kötetlen beszélgetés az előadások témáiról és Egészség Büfé
Helyszín: World Class Sun Palace fitnessterem Óbuda (Budapest, 1036 Nagyszombat utca 1)
http://www.sunpalacefitness.hu/hu/kapcsolat
1.előadó: Tihanyi András, dietetikus
Téma: Teljesítményfokozó sporttáplálkozás
A meghívott előadó, Tihanyi András a teljesítményfokozó (ergogén) sporttáplálkozás első számú hazai szakértője. Előadásában szó lesz az a modern sporttáplálkozás és a teljesítményfokozás módszereinek évtizedek óta tartó folyamatos fejlődésének eredményeiről, szemléletéről és gyakorlatáról.
Munkájában Tihanyi András fontosnak tartja, hogy olyan ismereteket adjon át, amelyekkel alternatívát nyújt az utóbbi évek sokszor elavult ismereteken és bulvárirodalmon, reklámkiadványokon alapuló és esetenként piaci önérdekeltségeket is tükröző módszerekkel szemben. A jelenleg általánosan alkalmazott, elavult dogmák megkérdőjelezésével, az idáig magyar nyelven elérhetetlen információk hozzáférhetővé tételével segít a hazai sporttudomány színesebbé és gyakorlatiasabbá, a sportolókkal végzett munka színvonalasabbá tételében.
2. előadó: Lőrincz Olivér, edző
Téma: Alapozás állóképességi sportokban. Az alapozó időszak célja, feladatai, edzésformák, felépítése, eszközei.
A Bringabanda SC edzője 25 év állóképességi sportmúlttal, 15 éves edzői múlttal rendelkezik. Testnevelő tanár, UCI mesteredzői minősítéssel. Volt MTB szövetségi kapitány (2003,2004), korábban maraton, 12 és 24 órás MTB specialista nemzetközi eredményekkel, az utóbbi években ultraterepfutó, edzőként többek között paralimpiai maraton részvételben és Spartathlon győzelmekben működött közre. Az UCI anti-dopping ellenőre.
Az előadásokat követően Egészség Büfét szervezünk a helyszínen, ’batyus’ rendszerben: ehhez az arra vállalkozó vendégeinket, résztvevőket kérjük, hogy hozzanak kóstolót olyan saját készítésű ételeik közül, amelyek egészségesek, sportos diétázók számára jól bevált finomságok. A hozott ételeket kitesszük és így végigkóstolhatjuk egymás ételeit. Kérjük, hogy az ételek mellé egy papíron hozzátok el azok hozzávalóinak listáját vagy esetleg teljes receptjét és ha lehet, akkor a készítő nevét is. A népszerű recepteket utólag megosztjuk honlapunkon és a Facebookon is.