fbpx

Program a kerékpár, mint környezetbarát közlekedési eszköz népszerűsítése

Borsod-Abaúj-Zemplén megye három különböző településén az iskolákban egész napos kerékpáros napot tartott a Kerékpársport 2000 Sportegyesület márciusban és áprilisban.

Fotó: Juhász Gábor

Fotó: Juhász Gábor

Rendeztek játékos iskolai oktatást, mely megalapozta a gyerekek ismereteit a kerékpárról, valamint a kerékpározásról általában. A kerékpár játék,- sport,- és közlekedési eszköz funkciójával is megismerkedhettek a résztvevők.

Ezen kívül sor került a biztonsági,- és védőfelszerelések bemutatására, a kerékpározás személyi és műszaki feltételeinek ismertetésére. A gyermekek megismerkedtek a közutakon való közlekedéssel, megtanulták a fontosabb KRESZ szabályokat, fontosabb táblákat és előkerültek az extrém közlekedési helyzetek elemzése is.

Természetesen a rendezők megismertették a gyerekekkel a kerékpározás környezetvédelmi és egészségvédelemi előnyeit. Ezáltal minden gyereket ösztönöztek arra, hogy napi rendszerességgel kerékpározzanak, akár az iskolába járásra is használják ezen közlekedési eszközt. Az eseményeket Boldván, Alsózsolcán és Szendrőn a helyi Általános Iskolák közreműködésével, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság és a Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósították meg a rendezők.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo