fbpx

Potyognak a magaslatról a világcsúcsok, hihetetlen 200 méter: 9,347 mp!

A mexikói Aguascalientesben zajló pályakerékpáros világkupa fordulón már három világcsúcs született, köztük a klasszikus szám, a férfi repülő 200 méter korábbi rekordja is megdőlt!

palyakerekpar_2

A december 5. és 7. között zajló világkupa versenyen ma került sor a sprint kvalifikációra, ahol fantasztikus idők születtek a magaslati pályán. Kevin Sireau 9,572 másodperces, Moszkvában elért rekordját ma honfitársa, Francois Pervis adta át a múltnak, 9,347 másodperces idővel (ez 77 km/h-s sebességet jelent). Érdekesség, hogy Pervis-n kívül még hárman is megdöntötték Sireau csúcsát, és az argentin Botassón kívül minden versenyző 10 másodpercen belül tudta teljesíteni repülőrajttal a 200 métert.

Tegnap is két világrekordnak tapsolhatott a mexikói közönség, először a férfi csapatsprinten. A britek már az előfutamokban új csúcsot állítottak fel, 42,339 másodperc alatt teljesítve a 3×250 métert. A német Rene Enders, Robert Forstemann, Joachim Eiler összeállítású trió azonban ezt is túlteljesítette, az új világcsúcs 41,871 másodperc. A németek a döntőt is a korábbi rekord alatti idővel, 42,117 másodperccel nyerték.

palyakerekpar_1

A női futamokon is új rekordok születtek, a csapatsprint versenyszámban (2×250 m) Kristina Vogel és Miriam Welte révén 32,153 másodperc az új világcsúcs, a 4000 méteres csapat üldöző versenyen pedig a Katie Archibald, Dani King, Joanna Rowsell, Elinor Barker összeállítású brit kvartett 4:16,552 perces idővel hajtott világcsúcsot a döntőben, Kanada ellenében.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo